21.7 C
Athens

Γκριεζμάν: Επιθετική ομάδα η Ελλάδα, περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι

Πολύπλοκο και δύσκολο περιμένει το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Η Γαλλία υποδέχεται αύριο (19/6) Δευτέρα την Ελλάδα και στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης ο επιθετικός της Ατλέτικο χαρακτήρισε ως μια επιθετική ομάδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους Τρικολόρ αλλά και για το γεγονός πως ο Κιλιάν Εμπαπέ θα γίνει αρχηγός της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι ο Εμπαπέ πήρε τη θέση του ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας: «Έχω προχωρήσει, έχω αποδεχτεί ότι ο Κιλιάν είναι πλέον ο πρώτος αρχηγός. Θα κάνω ότι μπορώ για να τον βοηθήσω».

Για τον Καμαβινγκά: «Δυναμώνει όλο και πιο πολύ, έχει όλο και καλύτερη φυσική κατάσταση. Στις πρώτες του εμφανίσεις βλέπαμε έναν παίκτη που του άρεσε πολύ να έχει την μπάλα στα πόδια του και ήταν άνετος με αυτή. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε εκείνον είναι ότι στο «6», μπροστά από την άμυνα, στο «8», ακόμα και αριστερ΄. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακούει».

Για τις συνεχόμενες εμφανίσεις του: «Χρειάζεσαι έναν προπονητή που σε εμπιστεύεται και πρέπει να είσαι τυχερός για να μην έχεις τραυματισμούς. Δεν θέλω να χάνω προπονήσεις. Θέλω να είμαι με τους συμπαίκτες μου, αυτό με βοηθάει να ξεχνάω τις δυσκολίες».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αλλά θα είναι όνειρό μου να παίξω στους Ολυμπιακούς. Θα με αφήσει όμως η ομάδα μου να πάω σε περίπτωση που κληθώ; Είναι πάντως όνειρό μου να πάω».

Για τον ρόλο του: «Εξαρτάται από τον αντίπαλο, τις ανάγκες της ομάδας και των συμπαικτών μου. Αν πιεζόμαστε, προσπαθώ να βοηθάω τους μέσους να κερδίσουν την μπάλα και να τροφοδοτήσω τους επιθετικούς μας. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή».

Για τον διαφορετικό ρόλο που έχει στην Ατλέτικο: «Κάνω ότι απαιτεί ο κάθε προπονητής μου. Με την Ατλέτικο παίζω πιο μπροστά. Κόντρα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα χρειαστεί. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται, ανεξαρτήτου της θέσης που θα βρίσκομαι».

Για το ότι θα παίξει στο 61ο παιχνίδι του στη φετινή σεζόν: «Λατρεύω το ποδόσφαιρο, λατρεύω το να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι λογικό στο τέλος της σεζόν να υπάρχει κούραση».

Για τον Κολό Μουανί: «Είναι διαφορετικός ποδοσφαιριστής από τον Ζιρού, έχει άλλο προφίλ. Δεν έχουν ακόμα τους μεταξύ τους αυτοματισμούς, αλλά θα συμβεί και αυτό. Κινείται στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν είναι κλασικό εννιάρι όπως ο Ολιβιέ».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Θα είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι, κόντρα σε μια επιθετική ομάδα. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να του αφήσουμε ακόμα πιο πίσω μας. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Πολύς κόσμος θα έρθει στο γήπεδο, οπότε να είναι ωραίο να τους κάνουμε χαρούμενους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς