22.7 C
Athens

Η Ισπανία διεκδικεί το Εuro 2028 και το Μουντιάλ 2030

Το φάκελο υποψηφιότητας για δυο μεγάλες διαδοχικές διοργανώσεις ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ισπανικής ομοσπονδίας διεκδικώντας το Εuro 2028 και Μουντιάλ 2030

Το φάκελο υποψηφιότητας όχι για μία αλλά για δυο διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Ισπανικής Ομοσπονδίας καθώς επιθυμούν να πάρουν τόσο το Euro 2028 όσο και το Μουντιάλ 2030.

Τελευταία φορά που ήταν οικοδεσπότες της τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το μακρινό 1964 όταν και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της τότε Σοβιετικής Ένωσης με 2-1 στις 21 Ιουνίου χάρη στα γκολ των Περέδα στο 6ο και Μαρσελίνο στο 84ο με τον Χουσεϊνοφ ενδιάμεσα στο 8ο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο το είχαν διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία το 1982 αλλά παρότι οικοδεσπότες δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν μακρύτερα στη διοργάνωση μένοντας ως τελευταίοι στον 2ο Όμιλο με αντιπάλους την Αγγλία και τη μετέπειτα φιναλίστ Γερμανία.

Μάλιστα έχουν σκεφτεί ακόμα και τη συνδιοργάνωση με την Πορτογαλία ή το Μαρόκο. Η είδηση κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο με τον Ισπανό Πρόεδρο, Πέδρο Σάντσεθ και τον ποδοσφαιρικό υπεύθυνο της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς