25.9 C
Athens

Ολλανδία – Ιταλία 2-3: Νίκη γοήτρου και 3ης θέσης στο Nations League

Η Ιταλία τήρησε την παράδοση κόντρα στην Ολλανδία και επικράτησε με 2-3 στον μικρό τελικό του Nations League, για να φτάσει έτσι στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Η Σκουάντρα Ατζούρα εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και έφτασε τις 11 νίκες σε 24 παιχνίδια κόντρα στους Οράνιε που είναι αντίπαλοι της εθνικής μας στα προκριματικά του Euro. Μόλις τρεις νίκες για τους Ολλανδούς κόντρα στην Ιταλία.

Ο Ντιμάρκο με φοβερό σουτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′. Μάλιστα το συγκεκριμένο τέρμα ήταν το πιο γρήγορο για την Ιταλία μετά από τις 15 Οκτωβρίου 2019, όταν ο Μπερναρντέσκι είχε σκοράρει στο 2ο λεπτό απέναντι στο Λίχτενσταϊν για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η Ιταλία δεν έμεινε μόνο εκεί και πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Φρατέζι να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να πλασάρει ανενόχλητος για το 0-2 στο 20′.

Η Ολλανδία προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση τους και έφτασε στην πρώτη καλή ευκαιρία με το σκαφτό πλασέ του Γκάκπο στο 40′ να περνάει λίγο άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ήταν και το καλύτερο κομμάτι των Οράνιε.

Εκεί που ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει, το ματς έγινε ροντέο. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν ένα γκολ για την Ολλανδία και αυτό ήρθε με τον Μπέργκβαϊν στο 68′. Ωστόσο η απάντηση της Σκουάντρα Ατζούρα ήταν άμεση, με τον Κιέζα τέσσερα λεπτά αργότερα να της δίνει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι συγκινήσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Βέγκχορστ μείωσε εκ νέου στο 83′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ πάνω στον Βαϊνάλντουμ από του οποίου τα πόδια έφτασε η μπάλα στον σέντερ φορ των Οράνιε.

Ο Βαϊνάλντουμ μπορεί να ήταν ο μοιραίος στη συγκεκριμένη φάση, ωστόσο έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του στο 89′. Η Ολλανδία προσπάθησε στις καθυστερήσεις να βρει γκολ ισοφάρισης, η Ιταλία έφτασε πιο κοντά σε αυτό, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και το 2-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μπίλοου, Ντάμφρις, Χερτρούιντα (46′ Βαϊνάλντουμ), Φαν Ντάικ, Άκε, Βίφερ (76′ Φέρμαν), Φρένκι ντε Γιονγκ, Σίμονς (63′ Κοπμάινερς), Μάλεν (46′ Μπέργκβαϊν), Γκάκπο, Λανγκ (46′ Βέγκχορστ)

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Ατσέρμπι, Μπουοντζόρνο, Ντιμάρκο (74′ Σπινατσόλα), Φρατέζι, Κριστάντε, Βεράτι (85′ Μπαρέλα), Νιόντο (63′ Τζανιόλο), Ρετέγκι (85′ Πελεγκρίνι), Ρασπαντόρι (63′ Κιέζα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς