16.1 C
Athens

Λεβάντε – Αλαβές 0-1: Απίθανη νίκη-άνοδος των Βάσκων με πέναλτι στο 129′!

Με τον Ασιέρ Βιγιαλίμπρε να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 129', η Αλαβές πήρε το εισιτήριο για τη La Liga αφήνοντας ξερούς τους γηπεδούχους που θα κάνουν μήνες να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη απόψε

Έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της η Αλαβές επιστρέφει στη La Liga! Οι Βάσκοι μετά το 0-0 στον πρώτο τελικό μπαράζ απέναντι στη Λεβάντε, επικράτησαν με 0-1 στο Θιουτάτ δε Βαλένθια με πέναλτι στο 129′ και πανηγύρισαν την άνοδο! Αδιανόητο φινάλε στον δεύτερο τελικό του μπαράζ ανόδου που κρίθηκε ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ η Λεβάντε – βάσει καλύτερης κατάταξης στην κανονική περίοδο – βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από την άνοδο, αν έμενε αυτό το 0-0.

Η Αλαβές είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στα 90′ αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Φεμενίας που ήταν σταθερότατος. Ο Ρεμπάς αστόχησε από πλεονεκτική θέση με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, ενώ και ο Σιλά στην παράταση από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε άουτ.

Η Λεβάντε είχε δύο δοκάρια στο ματς και το δεύτερο στο 119′ με την εκτέλεση φάουλ του Πεπελού να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Σιβέρα. Το 0-0 δεν έλεγε να σπάσει με τίποτα αλλά ένα χέρι του Ρομπέρ Πιέρ έδωσε την ευκαιρία στην Αλαβές να κερδίσει πέναλτι στο 128′ (!) και ο Βιγιαλίμπρε ευστόχησε για το 0-1 που επανέφερε τους Βάσκους στη μεγάλη κατηγορία.

ΛΕΒΑΝΤΕ (Καγιέχα): Φεμενίας, Πουμπίγ, Βέζο (111′ Πόστιγκο), Πιέρ, Μουνιόθ, Μοντιέλ (90+2′ Ιμπάνιεθ), Ιμπόρα, Πεπελού, Ντε Φρούτος (111′ Σον), Μπουλντινί (62′ Σολδάδο), Μπρούγκε (58′ Γουέσλεϊ)

ΑΛΑΒΕΣ (Γκαρθία): Σιβέρα, Τενάλια (98′ Τζέισον), Αμπκάρ, Σέντλαρ, Ντουάρτε (91′ Χάβι Λόπεθ), Ριόχα, Γουρίδι (85′ Πανιτσέλι / 106′ Σιλά), Μπεναβίδες, Αλκαΐν (63′ Ρεμπάς), Ντε Λα Φουέντε (70′ Μόγια), Βιγιαλίμπρε

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς