19.3 C
Athens

GP Καναδά: Τον χαβά του στη… λίμνη του Μόντρεαλ ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Χούλκενμπεργκ

Ο ασταμάτητος Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την 25η pole position της καριέρας του υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στο Μόντρεαλ - Έκπληξη με Χούλκενμπεργκ που θα ξεκινήσει δεύτερος

Μπορεί να υπήρχαν εκπλήξεις εξαιτίας της βροχής, ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι το ο Μαξ Φερστάπεν να βρίσκεται στη βροχή. Ο Ολλανδός θα ξεκινήσει για ακόμη μία φορά από την πρώτη θέση, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ξεκινάει δεύτερος. Στην 3η θέση θα βρεθεί ο Φερνάντο Αλόνσο.


Το q1 των κατατακτήριων δεν έκρυβε κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις. Φερστάπεν και Αλόνσο έδειξαν στην αρχή μία ταχύτητα πάνω από τους άλλους, κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους στην κορυφή. Στη μάχη για την πρόκριση στο q2 εκτός έμειναν οι Τσουνόντα, Γκασλί, Ντε Βρις, Σάρτζεντ και Ζου.

Η βροχή άρχισε να πέφτει στα μέσα του q2 και θύματα αυτής ήταν οι Πέρες, Λεκλέρ και Στρολ. Για την ακρίβεια πριν αρχίσει και πάλι η βροχή, η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά και όσοι πρόλαβαν να βάλουν πρώτοι μαλακά ελαστικά βελτίωσαν κατά πολύ το χρόνο τους. Κάποιοι το έκαναν τη λάθος ώρα, η βροχή τους πρόλαβε και έμειναν εκτός.

Συγκεκριμένα από το q3 αποκλείστηκαν οι Λεκλέρ, Πέρες, Στρολ, Μάγκνουσεν και Μπότας.

Η άλλη Φεράρι του Κάρλος Σάινθ μπορεί να πέρασε στο q3 αλλά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον ίδιον, καθώς κατάφερε να βρεθεί μόλις στην 8η θέση. Αυτό δεν είναι το χειρότερο, αφού κινδυνεύει με τιμωρία καθώς εμπόδισε στο q1 τον Πιερ Γκασλί που βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.

Στην τελευταία περίοδο δοκιμών η βροχή δυνάμωσε και ο Πιάστρι βρέθηκε εφτά λεπτά πριν το τέλος στον τοίχο. Παρόλα αυτά η εξαιρετική του μέρα δεν επισκιάζεται από το γεγονός αυτό και αύριο θα ξεκινήσει από την 9η θέση.

Αυτοί που ωφελήθηκαν από την κόκκινη σημαία είναι οι Μαξ Φερστάπεν που ήταν πρώτος, αλλά και η μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας Νίκο Χούλκενμπεργκ που είχε βρεθεί στη 2η θέση και θα ξεκινήσει από αυτή.


Η βροχή έγινε πιο έντονη και οι οδηγοί με την επιστροφή στην πίστα δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Έτσι ο Αλόνσο θα ξεκινήσει στην 3η θέση, ενώ στο 4-5 βρίσκονται οι δύο Μερσέντες, των Χάμιλτον και Ράσελ αντίστοιχα.

Η πρώτη δεκάδα:

  1. Φερστάπεν
  2. Χούλκενμπεργκ
  3. Αλόνσο
  4. Χάμιλτον
  5. Ράσελ
  6. Οκόν
  7. Νόρις
  8. Σάινθ
  9. Πιάστρι
  10. Άλμπον

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς