24.3 C
Athens

Καρσίγιακα – Εφές 74-83: Πρωταθλήτρια Τουρκίας για 16η φορά στο αντίο του Αταμάν

Το ρεσιτάλ του Μίτσιτς έδωσε από σήμερα τον τίτλο στην Εφές και ο Αταμάν θα έρθει στην Ελλάδα ως πρωταθλητής για έκτη φορά στην καριέρα του

Ο Εργκίν Αταμάν ήθελε να ετοιμάσει βαλίτσες για να έρθει στον Παναθηναϊκό αφού όμως πρώτα χριστεί πρωταθλητής με την Αναντολού Εφές. Ο στόχος του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/6) στη Σμύρνη με… σκούπα (τρίτη νίκη) απέναντι στην Καρσίγιακα στους τελικούς του τούρκικου πρωταθλήματος (74-83).

Η Αναντολού Εφές είναι πρωταθλήτρια Τουρκίας για 16η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από μια διετία, ενώ για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού αυτός ήταν ο τέταρτος τίτλος πρωταθλητή (έχει άλλους δύο με Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας) με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Ο ασύλληπτος Μίτσιτς πέτυχε 29 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ αποτελώντας τον κορυφαίο για τους πρωταθλητές Τουρκίας ενώ ο Λάρκιν ακολούθησε με 15 και 6 αντίστοιχα. Ο Μπομπουά και ο Πλάις έδωσαν πολύτιμες λύσεις στο πρώτο ημίχρονο (46-48) απέναντι σε μια Καρσίγιακα που στηρίχτηκε σε Μπράουν και ΜακΚόλουμ με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-28, 46-48, 63-64, 74-83

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς