17.1 C
Athens

Ο… Robocop Τόμας Γουόκαπ έσπασε τα ερυθρόλευκα κοντέρ στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Ο... Θωμάς Γουοκαπόπουλος έγραψε ιστορία τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αποτελεί τον αγαπημένο παίκτη για κάθε προπονητή και δείχνει τον δρόμο για την επόμενη πρωταθληματική χρονιά των Πειραιωτών

77/77! Όσες φορές κι αν το δεις γραμμένο, ένα σοκ θα στο προκαλέσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 77 αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο και σε όλους ως βασική μονάδα του ρόστερ μιας ομάδας που φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστεί. Και τα κατάφερε!

Στην χθεσινή (17/6) φιέστα του τρεμπλούχου στις εγχώριες διοργανώσεις, Ολυμπιακού, ο Τόμας Γουόκαπ είχε την τιμητική του καθώς έγραψε ιστορία σπάζοντας όλα τα ερυθρόλευκα κοντέρ, με τη συμμετοχή του σε ΟΛΑ τα παιχνίδια που έδωσαν μέσα στη χρονιά οι Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Οι παίκτες τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά τον ύμνο της ομάδας, ξεχώρισε ο Γουόκαπ με το πούρο του (vid)

 

Βασικό γρανάζι της μηχανής του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν εξαιρετικός στα κρίσιμα παιχνίδια και δη στον ημιτελικό με τη Μονακό στο Final Four, όταν δίχως καν να σκοράρει έδειξε σε όλους την μπασκετική του ιδιοφυΐα.

 

‌Οι… laser πάσες του, το εξαιρετικό positioning σε όλες τις θέσεις του γηπέδου και η ευελιξία του να κάνει κάθε δουλειά που του αναθέτει ο κόουτς Μπαρτζώκας στην περιφερειακή ζώνη άμυνας, τον καθιστούν απαραίτητο στα μεγάλα παιχνίδια και αναντικατάστατο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου εφόσον επιλεγεί από τον Ιτούδη θα φορέσει για πρώτη φορά τα γαλανόλευκα.

‌Η εθνική έχει ανάγκη από παίκτες σαν τον Γουόκαπ. Τόσο το αγωνιστικό του στυλ, όσο και η κάψα του να μην αφήσει την πορτοκαλί θεά ούτε στο μικρό διάστημα που έχει για διακοπές, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ολυμπιακός: Ο στατιστικός «δείκτης Γουόκαπ» που λέει πάντα την αλήθεια στα πλέι οφ

Η θέση του στο ρόστερ της Ελλάδας θα κριθεί από το αν τελικά μείνει εκτός ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον οποίο ο Ιτούδης έχει μαζί του στη Φενέρμπαχτσε αφήνοντας τον εκτός πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος. Μια κρίσιμη απόφαση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο πλέον η γαλανόλευκη έχει το “πρέπει” για το κάτι παραπάνω. Ήρθε η ώρα.

‌‌Ένας πραγματικός εργάτης του αθλήματος, ο αγαπημένος παίκτης για τους προπονητές, που έχει δέσει άγκυρα στο Λιμάνι του Πειραιά και δεν θα πλεύσει για άλλες μπασκετικές πολιτείες, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2027, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους τρεμπλούχους Ελλάδας.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να θυμίζει μια βελτιωμένη και πιο σύγχρονη version του… Robocop!

Αυτός είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Ας τον απολαύσουμε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς