20 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 97-88: Επιθετική πολυφωνία από τους Καταλανούς και 1-0 στους τελικούς (vid)

Η Μπαρτσελόνα είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και με μια πολύ καλή εμφάνιση υπέταξε τη Ρεάλ στον πρώτο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος

Η έδρα αποδείχθηκε το κλειδί στον πρώτο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί πήραν μια μικρή πρώτη εκδίκηση (1-0 στους τελικούς) για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague επικρατώντας με 97-88 των Μαδριλένων με στο Παλαού Μπλαουγκράνα όπου έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

 

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσους ήταν εξαιρετική επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά έκλεισε τα 20′ στο -3 μετά το καλάθι του Χεζόνια. Ο Σανλί είχε 4/5 τρίποντα στο πρώτο μέρος, με τη Ρεάλ να είναι κι εκείνη εύστοχη από μακριά με Γιαμπουσέλε, Ρούντι και Γιουλ να βγαίνουν μπροστά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

 

Από το τρίτο οκτάλεπτο άρχισε να μιλά η άμυνα, η Ρεάλ έριξε τα ποσοστά της ενώ η Μπαρτσελόνα ανέβασε τη δική της απόδοση σε όλες τις γραμμές. Λαπροβίτολα και Μίροτιτς έδωσαν τον ρυθμό, με τον Ντα Σίλβα να βοηθά επίσης.

Ο δεύτερος τελικός θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Παλαού Μπλαουγκράνα με την Μπαρτσελόνα να κυνηγά το 2-0.

Επιθετική πολυφωνία για τους Καταλανούς που είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Λαπροβίτολα με 19 (5 ασίστ). Μίροτιτς και Σανλί πρόσθεσαν από 14, ο Σατοράνσκι είχε 11 κι από 10 πέτυχαν οι Αμπρίνες, Βέσελι και Ντα Σίλβα.

Για τη Ρεάλ 16 έβαλε ο Ροντρίγκεθ και 15 ο Ταβάρες ενώ Γιουλ και Γιαμπουσέλε ακολούθησαν με 14 και 11 αντίστοιχα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-23, 47-50, 63-61, 97-88

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς