17.7 C
Athens

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1: Καθάρισε ο Μασούρας για την πολύ καλή εθνική (vid)

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα έκανε τη διαφορά για την εθνική μας ομάδα, η οποία άξιζε πιο άνετη νίκη παρότι αγχώθηκε στο φινάλε

Ήταν ένα ματς επικίνδυνο απέναντι σε μια σκληρή και αθλητική ομάδα που παλεύει κι αυτή για να βάλει από κάτω της δύο ομάδες. Η Εθνική όμως ήταν αυτή που έπρεπε στην OPAP Arena και με μια πολύ καλή εμφάνιση πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Ιρλανδία για να κάνει το 2/2 στον όμιλό της και να φτάσει τους 6 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Euro (μεσολάβησε και ρεπό).

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν άριστα διαβασμένοι, περιόρισαν τα ατού των Ιρλανδών και βρήκαν δύο γκολ που άξιζαν και θα μπορούσαν και τρίτο αν ήταν ψυχραιμότεροι στην τελική προσπάθεια.

 

Χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει καθώς τη Δευτέρα ακολουθεί στο Παρίσι το πιο δύσκολο ματς του ομίλου απέναντι στη Γαλλία που έχει κάνει το 3/3 χωρίς να δεχθεί γκολ και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Το σημαντικό για την Εθνική είναι πως άφησε στο -6 την Ιρλανδία και τα επόμενα δύο παιχνίδια με Γαλλία και Ολλανδία εκτός έδρας (το δεύτερο τον Σεπτέμβριο) θα δείξουν αν αυτή τη φορά η ομάδα του Πογιέτ είναι έτοιμη να επιστρέψει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν εκρηκτικό, με τη μεσαία γραμμή της ομάδας του Γκουστάβο Πογιέτ να κερδίζει όλες τις μάχες και τις δεύτερες μπάλες και να ξεκινά τον… βομβαρδισμό της εστίας του Μπαζούνου. Ο τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον έκανε μερικές πολύ μεγάλες επεμβάσεις στο 5ο και στο 6ο λεπτό στα σουτ των Μαυροπάνου και Μπακασέτα αντίστοιχα, η Ιρλανδία απορρόφησε την πίεση από τα διαδοχικά κόρνερ του πρώτου δεκαλέπτου αλλά δεν απέφυγε το 1-0 στο 15′.

Ο VAR εξέτασε τη φάση και κάλεσε τον πρώτο διαιτητή να τσεκάρει αν υπάρχει παράβαση στο χέρι του Ο’Ντόουντα μετά τη σέντρα του Μπάλντοκ από τα δεξιά. Ο Ιρλανδός αριστερός μπακ βρήκε την μπάλα με απλωμένο το χέρι και ο Λέχνερ υπέδειξε πέναλτι, το οποίο και αξιοποίησε ο Μπακασέτας για το 1-0.

 

Δεν κράτησε αρκετά η χαρά της Εθνικής ωστόσο καθώς οι Ιρλανδοί σταδιακά κέρδισαν μέτρα με την μπάλα και στο δεύτερο κόρνερ που κέρδισαν στο παιχνίδι έφτασαν στο 1-1.

Ο Φέργκιουσον έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και στον Κόλινς που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 27′. Η φάση εξετάστηκε για αρκετή ώρα από τον VAR για το αν υπάρχει οφσάιντ καθώς αρχικά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του.

 

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός αλλά η Εθνική χρειαζόταν δεύτερο γκολ. Τις προϋποθέσεις τις δημιούργησε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με κάποιες ωραίες συνεργασίες από τα ανεβάσματα των Τσιμίκα και Μπάλντοκ αλλά και με κάθετο παιχνίδι από τον Μπακασέτα.

Ο αρχηγός της Εθνικής – όπως και οι Κουρμπέλης, Μάνταλος – δοκίμασε χωρίς επιτυχία το πόδι του από μακριά με τη γαλανόλευκη όμως να μη σκοράρει αλλά να κλείνει το πρώτο μέρος με κατοχή μπάλας στο 61%.

Το δεύτερο γκολ που έψαχνε η Εθνική το βρήκε ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 49ο λεπτό ο Μπακασέτας πέρασε κάθετα την μπάλα στον Μασούρα κι εκείνος μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ για να γράψει το 2-1.

 

Αφού πήρε ξανά το προβάδισμα στην αναμέτρηση, η Εθνική θέλησε να διορθώσει το λάθος του πρώτου μέρους και φρόντισε να διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμά της. Με εξαίρεση μια βολίδα του Κόλινς στο 74′, η Εθνική δεν αισθάνθηκε άλλη απειλή ενώ είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ.

Κορυφαία ήταν το σουτ του Γιακουμάκη στο 78′ με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μπαζούνου, ενώ στο 82′ η προσπάθεια του Φούντα δεν τελεσφόρησε, με την Εθνική πάντως να διατηρεί τους τρεις βαθμούς και να ετοιμάζεται για τη δύσκολη δοκιμασία κόντρα στη Γαλλία.

ΕΛΛΑΔΑ (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντόουντα (53′ ΜακΛιν), Ίγκαν, Κάλεν, Φέργκιουσον, Ίντα (46′ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81′ Ομπαφέμι), Λένιχαν (89′ Πάροτ), Σμόλμποουν (53′ Νάιτ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1 (15′ πεν. Μπακασέτας, 49′ Μασούρας / 27′ Κόλινς)

Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3 (3′ Ζιρού, 45+3′ πεν. Εμπαπέ, 78′ αυτ. Μουέλχι)

ΡΕΠΟ: Ολλανδία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γαλλία 9 (8-0) σε 3 ματς
  2. Ελλάδα 6 (5-1) σε 2 ματς
  3. Ολλανδία 3 (3-4) σε 2 ματς
  4. Ιρλανδία 0 (1-3) σε 2 ματς
  5. Γιβραλτάρ 0 (0-9) σε 3 ματς

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δευτέρα 19/6

Γαλλία – Ελλάδα (21:45)

Ιρλανδία – Γιβραλτάρ (21:45)

ΡΕΠΟ: Ολλανδία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς