18.2 C
Athens

Εφές – Καρσίγιακα 85-68: Το 2-0 στους τελικούς επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Κλάιμπερν (vid)

Αγκαλιά με το 16ο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η Αναντολού Εφές που καθάρισε εύκολα για δεύτερο σερί ματς στην έδρα της την Καρσίγιακα (85-68). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχτισε ένα σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο μέρος και το διαχειρίστηκε άνετα για να φτάσει στο 2-0 στους τελικούς με ένα μεγάλο επιθετικό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο.

Βέβαια, η νίκη σε μεγάλο βαθμό επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γουίλ Κλάιμπερν στο γόνατο. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε από συμπαίκτη του (Εμπαγιέ) στην πρώτη περίοδο και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του αγώνα ενώ θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

 

Ο Μπράιαντ έβαλε 23 πόντους, ο Εμπαγιέ 20 και ο Λάρκιν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με 18 σε μια αναμέτρηση που στο τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

Ο τρίτος τελικός στην έδρα της Καρσίγιακα είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (17/6, 18:00). Σε περίπτωση νίκη της, η Εφές θα στεφθεί πρωταθλήτρια ειδάλλως η Καρσίγιακα θα μειώσει σε 2-1 και θα υπάρξει τέταρτο παιχνίδι στη Σμύρνη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 43-35, 58-54, 85-68

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς