17.1 C
Athens

Τσιτσιπάς – Γκασκέ 1-2: Πρόωρος αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για τον Στέφανο (hls)

Ο Γκασκέ (νο55) αποδείχθηκε καλύτερος στα σημεία και απέκλεισε στους «16» του τουρνουά της Στουτγκάρδης τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μετά από μια απίθανη μάχη δύο ωρών, ο Ρισάρ Γκασκέ (νούμερο 55) λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά (νούμερο 5) και προκρίθηκε στους «8» του Open της Στουτγκάρδης όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Ο Τσιτσιπάς παρότι ήταν εξαιρετικός από τη γραμμή του σέρβις (έφτασε τους 19 άσους) δεν βρήκε λύσεις στα δύο κλειστά σετ που πήρε ο Γάλλος στο τάι μπρέικ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο γρασίδι δύο εβδομάδες σχεδόν πριν από την έναρξη του Wimbledon.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε γρήγορο μπρέικ στο πρώτο σετ κι έφτασε εύκολα στο 3-0. Ο Γκασκέ άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα από εκείνο το σημείο και πήρε το μπρέικ πίσω για να ακολουθήσει η απόλυτη ισορροπία και να κριθούν τα πάντα στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Γάλλος στο κρίσιμο σημείο και μετά από διαδοχικές ανατροπές έφτασε στο 8-10 και στο 0-1 στα σετ (6-7).

 

Ο Τσιτσιπάς άλλαξε την εικόνα του στο δεύτερο σετ και μπήκε με δύο μπρέικ για να πάρει σημαντικό προβάδισμα και να μην απειληθεί ώστε να κάνει εύκολα το 1-1 με 6-2.

 

Το τρίτο σετ έμοιαζε αρκετά με το πρώτο με τους δύο τενίστες να κρατάνε το σέρβις τους και τον Τσιτσιπά να δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά (σε δύο περιπτώσεις) για να κάνει το μπρέικ. Ο Γκασκέ το κράτησε δύσκολα και στο τελευταίο γκέιμ βρήκε τη δική του ευκαιρία με διπλό μπρέικ (ματς) πόιντ (15-40) για να κλείσει το ματς. Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έσβησε – όπως και τα άλλα δύο που ακολούθησαν – δεν αξιοποίησε το πρώτο δικό του και με την… πέμπτη ο Γάλλος πήρε την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς