18.6 C
Athens

Ο Ινφαντίνο πρότεινε στον Βινίσιους να ηγηθεί της εκστρατείας κατά του ρατσισμού

Συνάντηση με τον Βινίσιους Τζούνιορ είχε την Πέμπτη (15/6) ο Πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρότεινε να ηγηθεί της εκστρατείας κατά του ρατσισμού.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί πολλές ρατσιστικές επιθέσεις από φιλάθλους τη φετινή σεζόν, με αποκορύφωμα την πιο πρόσφατη από οπαδούς της Βαλένθια, οι οποίοι έκαναν ήχους πιθήκου και τον φώναζαν τόσο χαζό όσο και μαϊμού.

Ο πρόεδρος της FIFA επισκέφθηκε το ξενοδοχείο που διαμένει η εθνική Βραζιλίας στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για ένα παιχνίδι με τη Γουϊνέα το Σάββατο και μίλησε προσωπικά με τον ποδοσφαιριστή της Βασίλισσας, εκφράζοντας του την ανάγκη που υπάρχει για να γίνουν νέες ενέργειες κατά του ρατσισμού.

Μάλιστα τόνισε πως στόχος του είναι να δημιουργηθεί άμεσα μια ειδική επιτροπή κατά του ρατσισμού και ζήτησε από τον Βινίσιους να είναι αυτός ο επικεφαλής της.

«Δεν θα υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο με ρατσισμό. Οι αγώνες πρέπει να διακόπτονται άμεσα όταν συμβαίνει αυτό. Αρκετά!», ανέφερε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

«Πρέπει να ακούσουμε τους παίκτες και το τι χρειάζονται για να εργαστούν σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε αυστηρότερες τιμωρίες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ως πρόεδρος της FIFA, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να μιλήσω προσωπικά με τον Βινίσιους για το ζήτημα αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς