21.4 C
Athens

Ανακρίνονται διασωθέντες με την υποψία της διακίνησης – Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, η προανακριτική διαδικασία για να διαπιστωθεί αν μεταξύ των διασωθέντων του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου βρίσκονται και διακινητές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανακρίνονται 8 άτομα και αναμένεται να προκύψουν συλλήψεις, εφόσον διαπιστωθεί ότι ήταν οι διακινητές.

Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζήσαντες – Τραγικές στιγμές στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στο μεταξύ, το μακάβριο στάδιο της τραγωδίας εξελίσσεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 15/6 καθώς το σκάφος του Λιμενικού μετέφερε τις 39 σορούς που είχαν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα. Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τις 11 με τη μεταφορά άλλων σορών που το σκάφος του λιμενικού παρέλαβε από φρεγάτα.

Στη φρεγάτα είχαν μεταβεί από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, με λάντζα ιατροδικαστές και εκεί προχώρησαν στη διαδικασία λήψης dna από τα πτώματα που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία είχε γίνει το ναυάγιο. Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε και φορτηγό – ψυγείο για να παραλάβει τις σορούς, ώστε να μεταφερθούν σε χώρο ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 78, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μεταξύ τους βρίσκεται μία γυναίκα. Αυτό μεγαλώνει τους φόβους ότι ενδέχεται να υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στα αμπάρια του συγκεκριμένου αλιευτικού. Από τους 104 διασωθέντες, οι 43 είναι Αιγύπτιοι (πέντε ανήλικοι ανάμεσα τους) 12 Πακιστανοί, 47 Σύριοι (τρία ανήλικα ανάμεσα τους) και δύο Παλαιστίνιοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς