17.7 C
Athens

Η Γκίκα θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πάλης U17

Tο δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U17, που διεξάγεται στα Τίρανα, διεκδικεί η Ελλάδα. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στα 55 κιλά της Ελληνορωμαϊκής, την Πέμπτη (15/6) είναι η σειρά της Μαρίας Λούιζας Γκίκα.

Η 15χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είναι η μικρότερη του τουρνουά θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό των 43 κιλών με στόχο να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η Γκίκα ξεκίνησε την προσπάθειά της με νίκη επί της Ρουμάνας Ντιάνα Ιουμινίτσα Βοϊτσουλέσκου με 6-4 και αγωνίστηκε στα ημιτελικά απέναντι στην Γιαγκμούρ Καραμπατσάκ από την Τουρκία.

Σε ένα αμφίρροπο αγώνα η νεαρή Ελληνίδα παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική απέναντι στη μεγαλύτερή της αντίπαλο και προσπάθησε μέχρι το τέλος για την υπέρβαση που θα της έδινε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Τελικά, παρά την υπερπροσπάθεια γνώρισε την ήττα με 7-5, ενώ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν σε θέση διεκδίκησης των πόντων που θα της χάριζε τη νίκη. Πλέον, στον «μικρό» τελικό θα παλέψει με την Πολωνή Νίνα Μαριάννα Μάιχρζακ με έπαθλο μια θέση στο βάθρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς