19.7 C
Athens

Πρέκας: Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, να παίξουμε με πάθος

Η Εθνική μπάσκετ Γυναικών ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ απέναντι στο Μαυροβούνιο (15/6, 12:15) και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας χαρακτήρισε ως επιτυχία την παρουσία στις 16 καλύτερες ομάδες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του ενώ όπως εξήγησε στόχος απέναντι στο Μαυροβούνιο είναι η επιθετική άμυνα.

«Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ, ως μια από τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ήδη μια επιτυχία αυτή και τώρα είναι ώρα να παίξουμε σαν σύνολο, να παίξουμε σαν ένα, με αυτοπεποίθηση και πάθος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Ευρωμπάσκετ. Για μένα προσωπικά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου, γιατί είναι το πρώτο μου Ευρωμπάσκετ. Νιώθω λίγη πίεση, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Είχα μια πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία, αλλά η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό. Η Σκίο είναι η δουλειά μου, αλλά η Εθνική ομάδα είναι ξεχωριστή, γιατί νιώθεις ευθύνη για τη χώρα σου», ανέφερε αρχικά.

Όσο για τον αγώνα με το Μαυροβούνιο είπε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι. Αν κερδίσουμε, θα συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία. Το Μαυροβούνιο είναι έμπειρη ομάδα, έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, με πολλά πικ εν ρολ και θα πρέπει να παίξουμε πολύ επιθετικά στην άμυνα. Θα πρέπει να τρέξουμε το γήπεδο, γιατί υπερτερούμε σε ταχύτητα».

Αναφορικά με τις άλλες αντιπάλους είπε: «Η Ισπανία είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα διεκδικήσει μετάλλιο, ενώ η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα με εμπειρία. Για μας όμως προέχει το ματς με το Μαυροβούνιο, να το κερδίσουμε και μετά πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Εμείς έχουμε δύο πολύ έμπειρες παίκτριες, όπως η Σωτηρίου και η Σταμάτη, μαζί με πολλές νεότερες. Ήταν δύσκολο να βρούμε τη χημεία, αλλά πλέον παίζουμε σαν ομάδα».

Σχετικά με τον προπονητή της Σλοβενίας, Τζώρτζη Δικαιουλάκο, με τον οποίο συνεργάζεται στην Σκίο είπε: «Είναι πρώτα από όλα φίλους μου. Συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, είμαστε επαγγελματίες και έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς