26.1 C
Athens

Επιμένει ο Εμπαπέ: «Δεν φεύγω από την Παρί, ο κόσμος δεν σεβάστηκε τον Μέσι όσο έπρεπε στη Γαλλία»

«Ποταμός» σε νέα του συνέντευξη ο Κιλιάν Εμπαπέ, που υποστήριξε εκ νέου πως δεν έχει πρόθεση να φύγει από την Παρί και παράλληλα στάθηκε στη στάση του κόσμου της ομάδας προς τον Μέσι

Σε νέα αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ μίλησε στην «La Gazzetta dello Sport» για το μέλλον του αλλά και τον Λιονέλ Μέσι.

Μεταξύ άλλων ο 24χρονος τόνισε εκ νέου πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Παρί και παράλληλα αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Μέσι, κατηγορώντας τους οπαδούς των Παριζιάνων για ασέβεια.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το μέλλον του ο Εμπαπέ σχολίασε: «Δεν είπα ότι θέλω να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης ή ότι θέλω να φύγω, απλά ότι δεν θα ενεργοποιήσω την οψιόν για ένα επιπλέον χρόνο. Με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για ανανέωση και είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο.»

Για τη συνύπαρξή του με τον Μέσι στην Παρί: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δεν είναι ποτέ καλά νέα όταν κάποιος σαν τον Μέσι φεύγει. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν τόσο ανακουφισμένοι που έφυγε. Δεν έτυχε του σεβασμού που του άξιζε στη Γαλλία».

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στο θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων προς τους ποδοσφαιριστές με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ισπανία με τον Βινίσιους.

«Πρέπει να αρχίσουμε να εγκαταλείπουμε το γήπεδο όταν συμβαίνουν περιστατικά ρατσισμού. Τα παράπονα δεν αρκούν. Με τον Βινίσιους, ήταν υπέροχο να δούμε πώς η βραζιλιάνικη ομοσπονδία βγήκε να τον υπερασπιστεί.»

«Τέλος αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Μίλαν η οποία προέκυψε από την Ιταλίδα νταντά που είχε παιδί, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Μπερλουσκόνι: Η σχέση μου με τη Μίλαν είναι ιδιαίτερη. Ως παιδί είχα μια Ιταλίδα νταντά και περνούσα πολύ χρόνο με την οικογένειά της, όλοι οπαδοί της Μίλαν. Έτσι, χάρη σε αυτούς υποστήριζα και εγώ τους Ροσονέρι και παρακολουθούσα πολλά παιχνίδια της ομάδας.

Η απώλεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μεγάλη για το ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένας εμβληματικός πρόεδρος που δημιούργησε μια μεγάλη Μίλαν που με έκανε να ονειρεύομαι ως παιδί. Ελπίζω οι οπαδοί να του αποδώσουν έναν άξιο φόρο τιμής.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς