15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μπολομπόι βγαίνει μπροστά στο τελικό κομμάτι της σεζόν

Ο σέντερ του Ολυμπιακού ερχόμενος από τον πάγκο και με την εξαιρετική απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση έχει γίνει κομβικός στη σειρά των τελικών

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να επιβεβαιώσει ξανά την ανωτερότητά του απέναντι στον Παναθηναϊκό και να τελειώνει από την Πέμπτη την υπόθεση για να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μέσα σε όλη αυτή τη σειρά των τελικών έχουν προκύψει διαφορετικά προβλήματα για τους Ερυθρόλευκους που δεν είχαν να κάνουν μόνο με τραυματισμούς (Μπλακ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου) ή ιώσεις (Σλούκας) αλλά και με διαιτητικά εγκλήματα (αποβολή Γουόκαπ).

 

Και στους τρεις τελικούς (ανεξάρτητα από το πώς χάθηκε ο δεύτερος) υπήρξε ένας παίκτης που βγήκε μπροστά κι έδωσε πολύτιμες λύσεις με το υπόλοιπο second unit: ο λόγος για τον Τζόελ Μπολομπόι.

O Ουκρανοκονγκολέζος με τη ρώσικη υπηκοότητα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και σε 15′ κατά μέσο όρο έδωσε ανάσες στον Φαλ και ήταν κάτι παραπάνω από θετικός στο διάστημα που έχτιζε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός.

 

Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές συνεργασίες του με τον Κώστα Σλούκα κοντά στο καλάθι (συνολικά 16π. στα τρία παιχνίδια με 7/12 δίποντα) αλλά και η ενέργεια στα ριμπάουντ (14 στο σύνολο), στην άμυνα (6 τάπες) και deflection που έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να οργανωθεί στο τρανζίσιον.

 

Στην πραγματικότητα, ο Μπολομπόι ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε και στην άμυνα και στην επίθεση του Ολυμπιακού την ενέργεια που χρειαζόταν για να σπάει τον όποιο… πράσινο τσαμπουκά της ομάδας του Χρήστου Σερέλη που έχει πάει όλη τη σειρά στο ξύλο προσπαθώντας να βγάλει εκτός ρυθμού τους Ερυθρόλευκους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο 29χρονος σέντερ έχει δείξει πως είναι ένας πολύ καλός ριμπάουντερ που μπορεί χάρη στην αλτικότητα και την εκρηκτικότητά του να είναι πολύ χρήσιμος στην άμυνα και ως τώρα τόσο η εικόνα του όσο και η στατιστική του αποδεικνύουν πως είναι πολύτιμος.

Η αγωνιστική άνοδος του Μπολομπόι άρχισε να φαίνεται από τους ημιτελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο τελικό κομμάτι της σεζόν η συνεισφορά του είναι αδιαμφισβήτητη. Πλέον, θέλει να συνεχίσει να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι και στο ΟΑΚΑ για να βάλει κι εκείνος την πινελιά του στον φετινό τίτλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς