20.9 C
Athens

Εφές – Καρσίγιακα 82-78: Έκανε το 1-0 στους τελικούς με την ψυχή στο στόμα

Ο Μίτσιτς με 24 πόντους ηγήθηκε της Εφές, η οποία γλίτωσε από μπρέικ επιδεικνύοντας ψυχραιμία στο φινάλε - Εντυπωσιακή η τετράδα ΜακΚόλουμ, Ανγκόλα, Μπράουν και Κουζμίνσκας για την Καρσίγιακα

Πολύ πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς, η Αναντολού Εφές έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών απέναντι στην Καρσίγιακα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χαλάρωσε επικίνδυνα μετά το πρώτο ημίχρονο και παραλίγο να το πληρώσει αλλά η ψυχραιμία αποδείχθηκε κομβική στο τέλος για να έρθει η νίκη με 82-78.

Ο εκπληκτικός Βασίλιε Μίτσιτς σημείωσε 24 πόντους ενώ Μπράιαντ και Εμπαγέ ακολούθησαν με 15 για την Εφές που εκτελεστικά δεν πήρε όσα θα ήθελε από Κλάιμπερν και Λάρκιν.

Αντίθετα, είχε σε μεγάλη βραδιά τον ΜακΚόλουμ που πέτυχε 21 πόντους ενώ 15 είχε ο πρώην της ΑΕΚ, Μπράιαν Ανγκόλα και από 14 οι Μπράουν και Κουζμίνσκας.

H Εφές μπήκε πολύ καλύτερα στον αγώνα και με υψηλό ποσοστό στο τρίποντο και εξαιρετική εμφάνιση από τον Μίτσιτς έφτασε στο +14 (43-29) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν πως είναι σκληρό καρύδι και με πρωταγωνιστή τον ΜακΚόλουμ άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά πριν μπουν στην εξίσωση περισσότερο ο Ανγκόλα και ο Κουζμίνσκας για να ισοφαρίσουν και να έρθει και το πρώτο προσπέρασμα με τον Μπράουν.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών στο φινάλε (5/6), ο Ανγκόλα αστόχησε σε τρίποντο και τα πάντα τελείωσαν για να γίνει αγχωτικά το 1-0 στη σειρά

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν εκ νέου την Πέμπτη (15/6) στο ίδιο γήπεδο ενώ το Σάββατο (17/6) το τρίτο ματς θα διεξαχθεί στην έδρα της Καρσίγιακα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-14, 43-29, 62-56, 82-78

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς