19.2 C
Athens

Εθνική βόλεϊ Ανδρών: Επιστροφή Τζούριτς στις κλήσεις, μέσα Χασμπάλα και Μανδηλάρης

Η εθνική Ανδρών αναμένεται να έχει ένα πολύ απαιτητικό καλοκαίρι ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Eurovolley στον 4ο όμιλο στο Ισραήλ όπου εκεί εκτός από τη διοργανώτρια θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, τη Γαλλία του Έρβιν Ενγκαπέ, την Τουρκία του Αλμπέρτο Τζουλιάνι και την Πορτογαλία.

Η προετοιμασία ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιουνίου και σε πρώτη φάση έχουν κληθεί συνολικά 17 αθλητές από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ντάντε Μπονιφάντε.

Αναλυτικά οι παίκτες που επελέγησαν:

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Πετρέας, Τζούριτς, Βουλκίδης, Λινάρδος

ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Γαλιώτος, Πετσιάς, Χασμπάλα

ΑΚΡΑΙΟΙ: Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, Ράπτης, Σπύρος Χανδρινός, Χάκας

ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Τζιουμάκας, Μούχλιας, Άγγελος Μανδηλάρης

ΛΙΜΠΕΡΟ: Άρης Χανδρινός, Τζιάβρας

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας (28/6-16/7) θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες την Αλγερία το διάστημα 13-16/7.

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας (από τις 20 Ιουλίου έως την αναχώρηση για το Ευρωβόλεϊ) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και εκεί θα προστεθούν και άλλοι αθλητές που θα κληθούν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει η Εθνική.

Σημειώνεται πως από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας έμειναν εκτός μεταξύ άλλων οι Κοκκινάκης, Παπαλεξίου και Κασαμπαλής (που εκτός απροόπτου θα ενσωματωθούν στο δεύτερο) ενώ έκπληξη αποτελεί η επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς έξι χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και η παρουσία του Ματέο Χασμπάλα που βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι καθώς και η κλήση του Άγγελου Μανδηλάρη που μετά την άμμο πέρασε μια γεμάτη σεζόν στη σάλα στην Α3 Ιταλίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς