19.7 C
Athens

ΗΠΑ – Ελλάδα 11-9: Δεύτερη ήττα αλλά με βελτιωμένη εμφάνιση για την εθνική Γυναικών

Σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα εξήχθησαν και στο δεύτερο επίσημο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της Τελικής φάσης του World Cup στο Λονγκ Μπιτς.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε μια καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση, παρά την ήττα στο φινάλε, με 11-9, από τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πάντα ισχυρές Αμερικανίδες.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με την Ελλάδα να προηγείται 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Έλενα Ξενάκη σκόραρε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στις Ελληνίδες. Στη συνέχεια, η Μούσελμαν, με δύο συνεχόμενα δικά της γκολ, ισοφάρισε το σκορ. Η Χριστίνα Σιούτη απάντησε για την Ελλάδα, οι Αμερικανίδες πέρασαν με 6-5, ενώ η Ελευθερία Φουντωτού πέτυχε ένα ωραίο γκολ για την Ελλάδα και να κάνει το σκορ 6-6 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ειρήνη Νίνου και η Νικολέτα Ελευθεριάδου πέτυχαν δύο διαδοχικά γκολ, για να δώσουν ξανά το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα με 6-8, όμως η Αμερική με τις Στέφενς, Μούσελμαν και Ράνεϊ πέρασαν μπροστά με 9-8 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου.

Η κορυφαία για τις ΗΠΑ Μούσελμαν και η Ράνεϊ, έγραψαν το 11-8. Με 2:43 να απομένουν, η Νικόλ Ελευθεριάδου βρήκε δίχτυα για την Ελλάδα, με την Εθνική ομάδα να μην καταφέρνει να μειώσει το σκορ περαιτέρω στα λεπτά που απέμεναν.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 4-3, 3-2, 2-1.

Οι σκόρερ για την Εθνική ομάδα: Ελευθεριάδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Σιούτη 1, Πλευρίτου 1, Ε. Φουντωτού 1.

Οι σκόρερ των ΗΠΑ: Μούσελμαν 5, Στέφενς 3, Ράνεϊ 2, Φατάλ 1.

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Τριχά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς