18.2 C
Athens

Οι συγκλονιστικοί Νάγκετς του ασύλληπτου Γιόκιτς αναδείχθηκαν πρωταθλητές NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους (vid)

Σε ένα παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το άγχος και το χαμηλό σκορ το Ντένβερ του MVP Γιόκιτς επικράτησε των Χιτ με 94-89 και κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA για τη σεζόν 2022/23

Σε ένα δραματικό τελικό με… ευρωπαϊκό σκορ και εναλλαγές στο προβάδισμα οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν των Χιτ με 94-89 και στέφθηκαν πρωταθλητές του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η ομάδα του Γιόκιτς που ήταν και πάλι πρωταγωνιστής και MVP, έκανε το 4-1 στη σειρά ολοκληρώνοντας την εκπληκτική πορεία καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στα του αγώνα, ο Σέρβος σέντερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double-double, 28 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

 

Double-double έκανε και ο Πόρτερ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ και οι δύο τους οδήγησαν στη νίκη τους Νάγκετς. Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ αλλά και μοιραίος ήταν ο Τζίμι Μπάτλερ με 21 πόντους, ενώ ο Αντεμπάγιο έμεινε στους 20 πόντους με 12 ριμπάουντ.

 

Στα του αγώνα οι Χιτ βρέθηκαν μέχρι και με +7 στην τρίτη περίοδο και ενώ όλα έδειχναν πως θα μπορούσαν να κάνουν το μπρεικ, οι λανθασμένες επιλογές του Μπάτλερ βοήθησαν τους γηπεδούχους να μειώσουν τη διαφορά και στην τελευταία περίοδο να πάρουν το οριακό προβάδισμα που τους οδήγησε στην ιστορική νίκη.

 

Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα για το Ντένβερ σε 47 χρόνια της ιστορίας τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς