16.2 C
Athens

Η Γκραν Κανάρια απέσυρε τη συμμετοχή της από την Euroleague της νέας σεζόν

Η Γκραν Κανάρια ήταν η ομάδα που κατέκτησε το EuroCup 2022-23 και ως εκ τούτου την άνοδο στην EuroLeague για τη σεζόν 2023-24, ωστόσο, αποφάσισε να μην αγωνιστεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι αμφιβολίες των Ισπανών ήταν γνωστές εξ αρχής και επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους τονίζουν πως δεν θα συμμετάσχουν στην επόμενη EuroLeague.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση που αναλογούσε στην Γκραν Κανάρια δεν θα πάει στην φιναλίστ του EuroCup, Τουρκ Τέλεκομ, αλλά θα μετατραπεί σε wild card, για την οποία θα αποφασίσει η EuroLeague.

Η ανακοίνωση της Γκραν Κανάρια:

«Η CB ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της CB Gran Canaria-Claret, SAD για να αξιολογήσει την έκθεση και να ψηφίσει σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της πρώτης ομάδας στην Turkish Airlines Euroleague.

Αφού αναλύθηκε η κατάσταση και διενεργήθηκε η ψηφοφορία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Club Baloncesto Gran Canaria-Claret SAD αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση της Euroleague για οικονομικούς λόγους και να παίξει ξανά το Eurocup.

Η Διοίκηση έχει συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου για αύριο, Τρίτη 13, με έναρξη στις 10:00.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς