20.1 C
Athens

ΑΕΚ: Στους τρεις καλύτερους προπονητές της χώρας με Σιμεόνε και Κρέσπο ο Αλμέιδα, σύμφωνα με τους Αργεντινούς

Δεν… δίστασαν στην Αργεντινή να τοποθετήσουν το όνομα του Ματίας Αλμέιδα δίπλα σε αυτό του Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά και του Ερνάν Κρέσπο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τοποθετήθηκε δίπλα στον Ντιέγκο Σιμεόνε που έχει γράψει ιστορία με την Ατλέτικο, καθώς κατάφερε να οδηγήσει την Ένωση μόλις στο τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και πρώτο μετά από 45 χρόνια.

Μαζί τους στη λίστα του «eleconomista.com» βρίσκεται και ο Ερνάν Κρέσπο, που στην πρώτη του χρονιά στην Αλ Ντουχαΐλ κατέκτησε το τρεμπλ.

Αναλυτικά:

«Ο «Πελάδο» είναι ένας από τους Αργεντινούς τεχνικούς, που πέτυχαν στο διεθνές ποδόσφαιρο μαζί με τους Κρέσπο και Σιμεόνε. Ο 49χρονος από το Μπουένος Άιρες βρίσκεται στην ΑΕΚ, στην Ελλάδα, και φέτος κατέκτησε το νταμπλ με την ομάδα, κάτι που είχε να συμβεί 45 χρόνια. Ο πρώην προπονητής της Ρίβερ και της Μπάνφιλντ αναδείχθηκε πρωταθλητής της ελληνικής Super League (1η με 83 βαθμοί) και του Κυπέλλου Ελλάδας (2-0 επί του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης).

Ο Αλμέιδα ανέλαβε την ηγεσία του νέου πρωταθλητή τον Μάιο του 2022. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ κέρδισε 26 ματς, είχε πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Αυτό ήταν το όγδοό του πρωτάθλημα ως προπονητής και το πρώτο από την άφιξή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Προηγουμένως είχε κατακτήσει δύο Κύπελλα Μεξικού με την Γκουανταλαχάρα, ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup, μεταξύ 2015 και 2017, και προηγουμένως αυτά της β’ κατηγορίας Αργεντινής, πρώτα με τη Ρίβερ το 2012 και στη συνέχεια με την Μπάνφιλντ το 2014».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς