19.7 C
Athens

Φενέρμπαχτσε – Μπασακσεχίρ 2-0: Ο Μπατσουαγί της χάρισε το πρώτο κύπελλο μετά από 10 χρόνια

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιτσί Μπατσουαγί, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 2-0 της Μπασακσεχίρ και στέφθηκε κυπελλούχος Τουρκίας για 7η φορά στην ιστορία της.

Ο Βέλγος επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς με δύο δικά του γκολ η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο για τη Φενέρμπαχτσε μετά από 10 χρόνια, αφού είχε να το κατακτήσει από το 2013. Παράλληλα, η Φενέρ έφτασε στον πρώτο τίτλο της μετά τη σεζόν 2014/15 όταν και είχε κερδίσει το τουρκικό Σούπερ Καπ.

Ο Μπατσουαγί σκόραρε μόλις στα 45 δευτερόλεπτα, όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γκιουλέρ πέρασε και τον τερματοφύλακα της Μπασακσεχίρ και πλάσαρε σε κενή εστία. Ο ίδιος παίκτης τελείωσε νωρίς τη δουλειά για την ομάδα του, όταν μετά από γύρισμα και τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των τυπικά φιλοξενούμενων, είδε την μπάλα να έρχεται στα πόδια του και την εστία μπροστά του να είναι κενή για το 2-0 στο 29′.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς ήλεγχε απόλυτα το ματς και δέχθηκε μόνο δύο τελικές προσπάθειες. Η ίδια είχε 17 και έφτασε πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ στη νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς