18.8 C
Athens

Τζόκοβιτς – Ρουντ 3-0: Θρυλικός Σέρβος, κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός κι έφτασε τους 23 τίτλους σε γκραν σλαμ!

Ο ανεπανάληπτος Νόλε είναι από σήμερα ο τενίστας με τα περισσότερα γκραν σλαμ στην ιστορία, νικώντας τον αξιόμαχο Κάσπερ Ρουντ με 3-0 στον τελικό του διάσημου γαλλικού όπεν

Ο τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς θριάμβευσε ξανά! Ο ασύλληπτος Σέρβος πρωταθλητής κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός για 3η φορά επικρατώντας με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 7-5) του εκπληκτικού Κάσπερ Ρουντ (νούμερο 4).

Ο θρυλικός Σέρβος πανηγυρίζει τον 23ο τίτλο του σε Γκραν Σλαμ (πρώτος στη σχετική λίστα αφού ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ) με τον Κάσπερ Ρουντ να είναι άξιος συγχαρητηρίων παρότι ηττήθηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό του στο γαλλικό Open.

Ο Νορβηγός έκανε σπουδαίο πρώτο σετ και έφτασε σε γρήγορο μπρέικ για να προηγηθεί με 3-0 και 4-1. Ο Σέρβος όμως βρήκε την ευκαιρία του, πήρε πίσω το μπρέικ και οι δύο τους οδηγήθηκαν τελικά στο τάι μπρέικ εκεί όπου ο Νόλε επέβαλε τον ρυθμό του και προέταξε την εμπειρία του για να κάνει το 7-6.

Η εικόνα ήταν αντίστροφη στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 3-0 και εν τέλει να φτάνει στο 2-0 με 6-3.

Ο Ρουντ προσπάθησε να επιστρέψει στο τρίτο σετ κρατώντας το σέρβις του, ωστόσο στο 11ο γκέιμ δέχθηκε ένα μπρέικ καθοριστικό για να γίνει το 7-5 από τον Σέρβο υπερπρωταθλητή που έγινε ο πρώτος που έχει τουλάχιστον τρεις κατακτήσεις σε καθένα από τα τέσσερα διαφορετικά γκραν σλαμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς