18.6 C
Athens

Super League Κ17: Πρωταθλητής ο εκπληκτικός Ολυμπιακός, 5-4 τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ σε μυθικό τελικό!

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας Κ17 νικώντας τον ΠΑΟΚ σε έναν τελικό όπου θα έπρεπε να απονεμηθούν κύπελλα και στις δυο υπέροχες ομάδες

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής σε επίπεδο Κ17 για φορά στην ιστορία του! Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο και ήταν πραγματική ομάδα για να φτάσουν σε μια σπουδαία κατάκτηση για πρώτη φορά μετά το 2019 και να αποδείξουν και στην πράξη πως γίνεται καλή δουλειά σε επίπεδο υποδομών (κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Κ19 φέτος).

Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας λύγισε με 5-4 στην παράταση τον ΠΑΟΚ Κ17 στο Πανθεσσαλικό σε έναν τελικό που ήταν πραγματική όαση για τον καθένα που τον παρακολούθησε με διαρκείς εναλλαγές στο σκορ και υπέροχα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κεσίδη σε μια φάση που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχασε την μπάλα από τα χέρια και αυτή κινήθηκε προς τα δίχτυα, με τον ταλαντούχο νεαρό να απομακρύνει αλλά σύμφωνα με τον διαιτητή η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 52′ όταν μετά από εκτέλεσε κόρνερ ο Καλαϊτζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν μετά το 60′ μειώνοντας με τον Κωστούλα ενώ στο 81′ ο Λίγδας με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-2 που ήταν σκορ παράτασης.

Εκεί οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με το πλασέ του Λίγδα μετά τα πρώτα 30″ της παράτασης αλλά ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Τσομπάνη έκανε το 3-3.

Οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη ανέκτησαν το προβάδισμα στου 106′ με σκαστό σουτ του Κωστούλα ενώ στο 110′ ο Λιατσικούρας με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 5-3. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 119′ με τον Τσομπάνη αλλά δεν βρήκε χρόνο για κάτι περισσότερο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17: Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος (46′ Πλειώνης), Μουζακίτης (10′ Φίλης), Τουφάκης (76′ Λίγδας), Λιατσικούρας, Κωστούλας, Δαρβίρας (53′ Σουφίκας), Πνευμονίδης.

ΠΑΟΚ Κ17: Κατσαρός, Κούπενος, Πολυκράτης, Πανικίδης, Κοσίδης, Σνάουτσερ, Κεσίδης (72′ Τσομπάνης), Καλαϊτζίδης, Χατσίδης, Παπαγεωργίου, Ντούνγκα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς