19 C
Athens

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Ουρουγουάη και Ιταλία ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου

Ουρουγουάη και Ιταλία συμμετείχαν αμφότερες στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 που διεξήχθη στην Τυνησία το 1977.

Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, μία από τις δύο αυτές ομάδες θα σηκώσει το τρόπαιό για πρώτη φορά.

Για τους Ιταλούς αυτή είναι η πρώτη τους προσπάθεια, ενώ από την άλλη οι Λατίνοι το επιχειρήσαν δύο φορές στο παρελθόν χωρίς επιτυχία.

Ο τελικός, προγραμματισμένος για τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας στη Λα Πλάτα, επαρχία του Μπουένος Άϊρες στην Αργεντινή, ενώ νωρίτερα Ισραήλ και Νότια Κορέα θα αγωνιστούν για τη τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA:
* Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Ντεφενσόρ Σπόρτιγκ Άντερσον Ντουάρτε θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες νοκ άουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 μετά τον Λιονέλ Μέσι το 2005.
* Ο Ράνταλ Ροντρίγκες θα μπορούσε να γίνει μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας που κράτησε έξι ανέπαφη εστία στη διοργάνωση μετά τον Χιλιανό Κρίστοφ Τοσέλι το 2007 και τον Μίκα της Πορτογαλίας το 2011. Τα πέντε ματς χωρίς να δεχθεί γκολ αντιπροσωπεύουν ήδη ρεκόρ για την Ουρουγουάης.
* Η Ουρουγουάη θα γίνει η έκτη χώρα που θα παίξει σε τρεις τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 μετά τη Βραζιλία (9), την Αργεντινή (7), τη Γκάνα (3), την Πορτογαλία (3) και την Ισπανία (3).
* Η Ευρώπη θα γίνει η πρώτη ήπειρος που θα κατακτήσει πέντε συνεχόμενα τρόπαια στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 εάν η Ιταλία θριαμβεύσει. Τα προηγούμενα τέσσερα κέρδισαν η Ουκρανία, η Αγγλία, η Σερβία και η Γαλλία. Η Νότια Αμερική κατέλαβε επίσης τέσσερις διαδοχικούς τίτλους από το 2001 έως το ’07.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς