19.3 C
Athens

Γκουαρδιόλα: Είναι τόσο δύσκολο να κερδίσεις το Champions League

Αποφορτισμένος, αλλά και περήφανος για το τέλος της φετινής διαδρομής που βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης. Τροπαιούχο του Champions League 2022/23!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ένιωθε τα πάντα μετά το φινάλε του νικηφόρου τελικού επί της Ίντερ (1-0) και ζήτησε απ’ την UEFA και τη FIFA να «χαλαρώσουν» λίγο το καλεντάρι των ομάδων, διότι οι παίκτες είναι πλέον στα όριά τους.

«Κουρασμένος. Ήρεμος. Ικανοποιημένος. Έτσι νιώθω, όλα αυτά μαζί… Είναι τόσο δύσκολο να το κερδίσεις. Παίξαμε με μία πολύ καλά ομάδα. Στο ημίχρονο τους είπα “να έχετε υπομονή”. Πρέπει να έχεις και λίγη τύχη μαζί σου. Ο Έντερσον έκανε μεγάλες επεμβάσεις κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν γραμμένο στα αστέρια, μας ανήκει» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν ήμασταν στο καλύτερό μας επίπεδο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά και ήμασταν εκεί. Δεν ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση απόψε». Οσο για τη νέα σεζόν; «Δεν έχω καθόλου ενέργεια τώρα να σκεφτώ την επόμενη σεζόν, είναι αδύνατο. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που προηγήθηκε.

Οι παίκτες μας έχουν διεθνείς αγώνες τώρα. UEFA και FIFA, σκεφτείτε το. Η Premier League τελείωσε πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες, τώρα ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο πάλι. Είναι πάρα πολύ. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επόμενη σεζόν.

Θα γιορτάσουμε στο ξενοδοχείο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση στο Μάντσεστερ. Ήταν τόσο δύσκολο αυτό το τρεμπλ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς