18.9 C
Athens

Σφιόντεκ – Μούχοβα 2-1: Λύγισε την τρομερή Τσέχα και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Ρολάν Γκαρός

Η τρομερή Ίγκα Σφιόντεκ κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά το Ρολάν Γκαρός λυγίζοντας την εκπληκτική Μούχοβα στις λεπτομέρειες

Η Ίγκα Σφιόντεκ (Νο1) δεν έπεσε θύμα έκπληξης και επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά έστω και δύσκολα, επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-4) της Καρολίνας Μούχοβα (Νο43) κατακτώντας το Ρολάν Γκαρός.

Η νούμερο 1 τενίστρια στον κόσμο τα βρήκε σκούρα αλλά στο τέλος λύγισε την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Φυσικά ήξερε ποια τενίστρια είχε απέναντι της και δεν ήθελε να την πατήσει ξανά, καθώς η Μούχοβα μέχρι και σήμερα είναι η τελευταία τενίστρια που κέρδισε τη Σφιοντέκ σε χωμάτινη επιφάνεια το 2019 στην Πράγα.

Μπορεί σήμερα να μην κατάφερε να κάνει το ίδιο αλλά το εκπληκτικό τουρνουά που έκανε (στο οποίο απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Μαρία Σάκκαρη) θα την ανεβάσει στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που θα είναι και η υψηλότερη στην καριέρα της.

Η Σφιόντεκ που κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το Ρολάν Γκαρός το 2020, έφτασε στις συνολικά κατακτήσεις με τις δύο να είναι συνεχόμενες αφού και πέρσι ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος της διοργάνωσης του Παρισιού.

Η νούμερο 1 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη κατάφερε να γίνει η νεότερη τενίστρια που φτάνει σε τρεις τελικούς στο Παρίσι μετά τη Μόνικα Σέλες (1990-92), ενώ έγινε επίσης η νεότερη που φτάνει σε 9 τελικούς σε χωμάτινη επιφάνεια μετά τη Μαρτίνα Χίνγκις το 1999. Όλα αυτά στην ηλικία των 22 ετών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μούχοβα που έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, κατάφερε να κάνει φοβερό δεύτερο και ενώ βρισκόταν πίσω με 3-0 γκέιμ επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 3-3. Μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί και μετά από σκληρή μάχη πήρε το σετ με 5-7. Το τελευταίο σετ ήταν για γερά νεύρα, με τις δύο τενίστριες να παίζουν στα όρια και τελικά τη Σφιόντεκ να κάνει μπρέικ στο καθοριστικό 5-4 που βρισκόταν μπροστά στο σκορ και να κλείνει το σετ και το ματς με 6-4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς