25.3 C
Athens

Ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού ο Ελ Γιαμίκ

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει σε πλήρη εξέλιξη τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Τελευταίο όνομα που ήρθε στο προσκήνιο αυτό του Μαροκινού αμυντικού Τζαβάντ Ελ Γιαμίκ.

Ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ, στην οποία ανήκει από τον Σεπτέμβριο του 2020, έφερε πιο ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Πρασίνων την περίπτωση του. Πρόκειται για κεντρικό αμυντικό ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαρόκου και βασικός στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Ελ Γιαμίκ αγωνίστηκε στα 6 απ’ τα 7 παιχνίδια που έδωσε η εθνική του στην τρομερή πορεία της ομάδας της Β. Αφρικής έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ήταν βασικός στον προημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και των υπολοίπων αστεριών της (νίκη 1-0), αλλά και στις δύο ήττες στον ημιτελικό απ’ τη Γαλλία (2-0) και στον μικρό τελικό από την Κροατία (2-1).

Φέτος κατέγραψε 25 αγώνες στη La Liga με τη Βαγιαδολίδ, με απολογισμό ένα γκολ, στην εκτός έδρας νίκη επί της Βιγιαρεάλ.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ στη La Liga 2 ίσως επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να τον προσεγγίσει έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος, εφόσον το τριφύλλι αποφασίσει να κινηθεί οριστικά για την απόκτησή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς