16.4 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 79-88: Εμφατικό μπρέικ με μαγικό Τάισον Κάρτερ

Τρομερό μπρέικ στο Παλαού Μπλαουγκράνα πανηγύρισε η Μάλαγα που ισοπέδωσε με την Μπαρτσελόνα για το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών που μεταφέρεται στις 11 Ιουνίου στο Παλάθιο δε Ντεπόρτες.

Οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση και για δεύτερη φορά (μετά το ματς Κυπέλλου) έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε τρομακτικά προβλήματα στην άμυνα και έπεσε πάνω σε έναν απίθανο Τάισον Κάρτερ. Ο Αμερικανός άλλοτε παίκτης του Λαυρίου είχε 19 πόντους (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές) και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Καλινόσκι, Πέρι και Κράβις με 13 έκαστος.

Μάλιστα, ο τελευταίος δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ (αντιαθλητικό) από τον Βέσελι στην τέταρτη περίοδο και το πήρε προσωπικά ώστε με διαδοχικά σουτ να δώσει τη νίκη στην Ουνικάχα που προηγήθηκε με 1-14 στην πρώτη περίοδο (!).

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην τρίτη περίοδο και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (48-47) αλλά η Μάλαγα με ένα δικό της σερί τελείωσε το ματς.

Για τους Καταλανούς ο Λαπροβίτολα είχε 19 πόντους ενώ Κάλινιτς και Κούριτς σημείωσαν από 14 και 13 αντίστοιχα, με τον Μίροτιτς να είναι σκιά στο παρκέ.

Θυμίζουμε πως στην άλλη σειρά των ημιτελικών η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο 1-1 με την Μπανταλόνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-25, 37-40, 57-63, 79-88.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς