13.2 C
Athens

Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 1-3: Ο Νόλε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, υπέταξε τον λαβωμένο Ισπανό

Ο Σέρβος πρωταθλητής προκρίθηκε για 7η φορά σε τελικό Ρολάν Γκαρός λυγίζοντας τον σπουδαίο Αλκαράθ που λόγω τραυματισμού ήταν σκιά του καλού του εαυτού στα δύο τελευταία σετ

Τη δεύτερη μονομαχία του Κάρλος Αλκαράθ (νο1) κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (νο3) τον περίμεναν όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον αφού μιλάμε για τους δύο κορυφαίους του παγκόσμιου τένις στο κορυφαίο τουρνουά στο χώμα.

Ωστόσο, αυτή η μονομαχία ουσιαστικά υπήρξε για δύο σετ (1-1). Ο Ισπανός με το σκορ στο 1-1 στα γκέιμ του τρίτου σετ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα του δεξιού ποδιού κι αποσύρθηκε προσωρινά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν είχε το δικαίωμα για ιατρικό τάιμ άουτ, οπότε θυσίασε το επόμενο γκέιμ (1-2) κι όταν επέστρεψε έχασε δυστυχώς σχεδόν «αμαχητί» αφού ήταν λαβωμένος και δεν μπόρεσε να απλωθεί στο γήπεδο ούτε να κάνει κινήσεις για να ανταποκριθεί στην πίεση που δέχθηκε.

Ο Τζόκοβιτς πήρε σχεδόν όλα τα επόμενα γκέιμ στα δύο σετ και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός (3-6, 7-5, 1-6, 1-6) για 7η φορά στη σπουδαία καριέρα του ώστε να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλου στο γαλλικό open κόντρα σε Ρουντ ή Ζβέρεφ.

Αντίθετα, η εκπληκτική πορεία του λαβωμένου Ισπανού ολοκληρώθηκε άδοξα, όμως γνωρίζει πως θα έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του για να φτάσει στον τελικό του τουρνουά και να κατακτήσει τον τίτλο.

Δυστυχώς μένει μια πικρή γεύση για την εξέλιξη του αγώνα αφού στα δύο σετ που ο Αλκαράθ ήταν υγιής είδαμε μια πραγματικά πολύ μεγάλη μάχη με σπουδαία ράλι και τρομερά χτυπήματα από δύο κορυφαίους αθλητές.

Ο Σέρβος κατέκτησε το πρώτο σετ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 6-3 στα γκέιμ, με τον Ισπανό να παίρνει το αίμα του πίσω στο δεύτερο και παρότι δέχθηκε μπρέικ το πήρε πίσω και στη συνέχεια έφτασε στο 7-5. Μένει να πλανάται στην ατμόσφαιρα ένα μεγάλο «αν» για την εξέλιξη του αγώνα αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Αλκαράθ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς