15.7 C
Athens

Φιορεντίνα για το χτύπημα στον Μπιράγκι: «Αποσπάστηκε η προσοχή των παικτών μας»

Η Φιορεντίνα με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της, Κριστιάν Μπιράγκι.

Οι Βιόλα ηττήθηκαν στον τελικό του Conference League από τη Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τη ρίψη αντικειμένων από οπαδούς των Σφυριών που είχαν ως αποτέλεσμα να ματώσει το κεφάλι του Μπιράγκι.

Η Φιορεντίνα μία μέρα μετά τον τελικό εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως αποσπάστηκε η προσοχή των ποδοσφαιριστών της καθώς κινδύνεψε η υγεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσα συνέβησαν στον αρχηγό μας, Κριστιάνο Μπιράγκι, κατά τη διάρκεια του τελικού του Conference League με τη Γουέστ Χαμ.

Ο Μπιράγκι τραυματίστηκε στο κεφάλι του από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα στην οποία βρισκόντουσαν οπαδοί της Γουέστ Χαμ, στο 33ο λεπτό του αγώνα και ενώ ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ.

Αυτό το απαράδεκτο γεγονός προφανώς επηρέασε την απόδοση του ποδοσφαιριστή μας και των συμπαικτών του, των οποίων η προσοχή αποσπάστηκε, αφού κινδύνευσε η υγεία τους.

Παρά τον τραυματισμό και τα οκτώ ράμματα που χρειάστηκε να γίνουν στο κεφάλι του, ο Μπιράγκι συνέχισε στο παιχνίδι, δείχνοντας την ακεραιότητα και το αθλητικό του πνεύμα.

Ως σύλλογος είμαστε σίγουροι ότι η UEFA θα αξιολογήσει αναλυτικά το συμβάν και θα τιμωρήσει δεόντως τους υπεύθυνους, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση και το παράδειγμα ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοιες καταστάσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς