17 C
Athens

Ο «φάρος» είναι εδώ: Διαιτητική αλητεία με εγκλήματα εκ προμελέτης και αποβολή Γουόκαπ (vid)

Ο «φάρος» είναι εδώ και απλώς περίμενε υπομονετικά τεσσεράμισι χρόνια μέχρι να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να ξαναχτυπήσει τον Ολυμπιακό και να αλλοιώσει το πρωτάθλημα

Παπαπέτρου, Τσολάκος και Τηγάνης. Όπως λέμε Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου. Σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια μετά τη βραδιά που ντρόπιασε το ελληνικό μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται ότι το μόνο που άλλαξε είναι τα ονόματα των «κομάντο». Ο Ολυμπιακός πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που φαινόταν από το τζάμπολ σημαδεμένο λόγω της απουσίας του Κώστα Σλούκα.

Αυτό θα σήμαινε ότι ο Τόμας Γουόκαπ θα έπαιζε σχεδόν σε ολόκληρο το ματς, ωστόσο οι τρεις απεσταλμένοι της ΚΕΔ αποδείχτηκαν καλύτερα διαβασμένοι και από το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Η στόχευσή τους στον Τεξανό έγινε εμφανής από νωρίς, όταν πήγαν στο instant replay για να δώσουν αντιαθλητικό δίχως να έχει προηγηθεί σφύριγμα.

Το «τρίποντο και φάουλ» στην τρικλοποδιά του Πάρις Λι που λύνει όλες τις απορίες περί διαιτησίας…

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε «βίαιο χτύπημα» όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της FIBA, το εφεύρημα των διαιτητών δεν είχε καμία απολύτως κανονιστική βάση. Τελικά, ο Γουόκαπ χρεώθηκε με αντιαθλητικό στο θέατρο του Πάρις Λι στη φάση που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήρθε στην αρχή της 3ης περιόδου. Ο Παπαγιάννης έπεσε με δύναμη πάνω στον Γουόκαπ, αυτός βρέθηκε στο έδαφος και αντί οι κομάντο με τα γκρι να δώσουν το προφανές φάουλ υπέρ του παίκτη του Ολυμπιακού, επινόησαν τεχνική ποινή μόνο και μόνο για να τον αποβάλουν και να αφήσουν τους Ερυθρόλευκους χωρίς αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια! Κι όλα αυτά ενώ το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση – έκτρωμα για κλείσιμο του ΣΕΦ στον 5ο τελικό.

Ο «φάρος» είναι εδώ, απλώς περίμενε υπομονετικά 4μισι χρόνια για να του δοθεί μια τέτοια ευκαιρία…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς