17.8 C
Athens

Στην τελική ευθεία για τον νέο προπονητή ο Ολυμπιακός: Η ισπανική λίστα του Κορδόν και το «παράθυρο» της έκπληξης

Οι βασικοί υποψήφιοι για τον ερυθρόλευκο πάγκο, η τελική απόφαση Κορδόν - διοίκησης και το σενάριο της έκπληξης

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να μην έχουν άλλα χρονικά περιθώρια για χάσιμο.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει σηκώσει μανίκια την τελευταία εβδομάδα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του και μετά, με τις επαφές του με υποψήφιους τεχνικούς να είναι προχωρημένες, κυρίως από την Ιβηρική χερσόνησο.

Ισπανοί και Πορτογάλοι βρίσκονται παραδοσιακά ψηλά στο κάδρο των προτιμήσεων του Κορδόν, ο οποίος επιμένει ακόμα για Μαρθελίνο, αλλά όσο πολύπειρος Ισπανός δεν του δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση, τόσο οι μνηστήρες για τη θέση αυξάνονται.

Ο Ιραόλα εξακολουθεί να αποτελεί μια βασική επιλογή των Ερυθρολεύκων, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός για την υπογραφή του, με τη Μαρσέιγ να έχει εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή, δύο παλιοί γνώριμοι του Κορδόν (Ζόρντι Κρόιφ, Γκαρίδο) είναι τα νέα ονόματα που προκύπτουν από την ισπανική αγορά, αν και οι περιπτώσεις τους δεν θεωρούνται προχωρημένες.

Παράλληλα, οι Καγιέχα – είχε ακουστεί και πέρυσι, όταν τελικά προτιμήθηκε ο Κορμπεράν – και Μπορδαλάς βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Κορδόν και περιμένουν με τις… βαλίτσες στο χέρι τις εξελίξεις, ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι για τους ίδιους, αφού δύσκολα θα συνεχίσουν σε ισπανικό έδαφος.

Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο της έκπληξης στο θέμα του επόμενου προπονητή, καθότι οι επαφές του Κορδόν επεκτείνονται κι εκτός Ευρώπης, κάτι που ανοίγει τους ορίζοντες του Ολυμπιακού αναφορικά με την επόμενη ημέρα στον πάγκο του…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς