12.5 C
Athens

Μέσι: Για αυτό δεν επιστρέφω στην Μπαρτσελόνα

Η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι ο νέος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού στις καταλανικές SPORT και Mundo Deportivo αποκάλυψε τους λόγους που επέλεξε να πάει στο MLS και να μην επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

Μεταξύ άλλων, ο Αργεντινός σούπερ σταρ παραδέχθηκε πως προτίμησε να πάει στην Αμερική για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ηρεμία και λιγότερη πίεση.

«Είχα προτάσεις από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά δεν τις αξιολόγησα καν γιατί η ιδέα μου ήταν να πάω στη Βαρκελώνη και αν δεν έβγαινε το θέμα της Μπαρτσελόνα, να το αναλύσω, να φύγω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πολλά άλλα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ. Αυτό ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να κλείσω την καριέρα μου σε αυτήν την πλευρά και να ζήσω το MLS με διαφορετικό τρόπο και να απολαμβάνω καθημερινά πολύ περισσότερα, αλλά με την ίδια ευθύνη να θέλω να κερδίζω και να κάνω πάντα τα πράγματα καλά, αλλά με περισσότερη ηρεμία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μέσι που αποκάλυψε πως ήταν δύσκολο να γυρίσει στη Βαρκελώνη λόγω της οικονομικής κατάστασης της Μπαρτσελόνα.

«Αν και άκουσα ότι η La Liga αποδέχθηκε τα πάντα και ότι όλα ήταν εντάξει για να επιστρέψω, υπήρχαν ακόμη πολλά πράγματα για να γίνουν. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν μισθούς και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό ή να αποκτήσω εγώ κάτι που προέκυψε από τέτοιες πράξεις. Με είχαν κατηγορήσει ήδη για πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια στην καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και είχα κουραστεί ήδη, με συνέπεια να μην θέλω να τα περάσω ξανά.

Όταν έφυγα, η La Liga είχε επίσης αποδεχθεί το συμβόλαιό μου, όμως στο τέλος δεν μπορούσε να γίνει. Οπότε φοβόμουν ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει ξανά. Τότε είχα έρθει εδώ στο Παρίσι, έμενα σε ξενοδοχείο για πολύ καιρό με την οικογένειά μου, με τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο κι εγώ να είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο.

Τώρα ήθελα να πάρω τη δική μου απόφαση και γι’ αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Αν και θα μου άρεσε, δεν μπορούσα. Είμαι επίσης σε μία φάση που θέλω να βγω από τη σφαίρα μου λίγο, να σκεφτώ για την οικογένειά μου. Όπως έλεγα, πέρασα δύο χρόνια που σε οικογενειακό επίπεδο δεν μου άρεσαν. Είχα έναν φανταστικό μήνα για μένα, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως εκτός αυτού, ήταν δύσκολη περίοδος για μένα.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφασή μου είχε το να αποφασίσω εγώ και να μην χρειαστεί να περιμένω πάλι και να συμβεί το ίδιο πράγμα που μου είχε συμβεί. Όπως είπα, έχοντας πετύχει τα πάντα, ήθελα να ψάξω για κάτι άλλο, να έχω ηρεμία στο μυαλό μου.

Άκουσα σχεδόν όλα όσα ειπώθηκαν, όσα έβγαιναν, όσα είπε ο Τσάβι. Λίγο απ’ όλα όσα λέχθηκαν πρόσφατα. Η La Liga έδωσε το ΟΚ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η απόφαση είναι δική μου, επειδή λείπουν πολλά πράγματα και το καλοκαίρι είναι μακρύ. Δεν θέλω να περάσω τα ίδια. Προτιμώ να πάρω μια απόφαση νωρίτερα για να το τελειώνω και να είμαι ήρεμος και να σκέφτομαι τις διακοπές μου και το μέλλον μου. Ήδη προγραμματίζω για πράγματα που ξέρω ότι είναι εφικτά», τόνισε ο Αργεντινός.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς