12.5 C
Athens

Πέθανε 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη: Καθυστέρηση του ασθενοφόρου καταγγέλλει η οικογένειά της – ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

Μια 19χρονη έγκυος έχασε τη ζωή της, στον 8ο μήνα της κύησης, χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς να αποδίδουν την τραγική αυτή κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε χθες στις 8.30 το πρωί, μια δεύτερη στις 12.30 και το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της εγκύου στη 1μ.μ., όταν ήταν ήδη αργά.

Τους ισχυρισμούς της οικογένειας δεν επιβεβαιώνει το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το οποίο η πρώτη κλήση έγινε στη 11.00 π.μ. και δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό, καθώς καταγράφηκε ως «καταβολή δυνάμεων» από το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι 20 λεπτά μετά τη δεύτερη κλήση, που έγινε στις 12.35 μ.μ., με την ενημέρωση ότι «η κοπέλα γεννάει».

Οι διασώστες βρήκαν τη 19χρονη χωρίς τις αισθήσεις της, έκαναν καρδιοπνευμονική ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα και η νεαρή έγκυος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης, δίχως ωστόσο να αποφέρει καρπούς. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγικής αυτής εξέλιξης.

Για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Τα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας και του εμβρύου θα καθοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς