19.9 C
Athens

Ιταλιάνο: Δεν πίστευα πως θα φτάναμε ως εδώ

Η Φιορεντίνα πρέπει να βγάλει καρδιά στον τελικό του Europa Conference League απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όπως επισήμανε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της, Βιντσέντζο Ιταλιάνο.

Aναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε σε έναν τελικό με αυτά τα καταπληκτικά παιδιά κι αυτόν τον απίστευτο σύλλογο. Πρόκειται σαφώς για ένα από εκείνα τα ματς που μένουν στην ιστορία

Θα παίξουμε ανοιχτά, με όλα μας τα χαρτιά. Είμαστε εδώ φορτωμένοι με αυτοπεποίθηση, κυρίως χάρη στον υπέροχο δεύτερο γύρο που κάναμε. Προφανώς γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα μεγάλης αξίας, όπως είναι η Γουέστ Χαμ. Έχουμε την καρδιά, το δείξαμε και αύριο πρέπει να τη… βγάλουμε στο γήπεδο.

Αυτή τη στιγμή, σκεφτόμαστε το ταξίδι που είχαμε ολόκληρη τη σεζόν, ξεκινώντας από τα play off εναντίον της Τβέντε και φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε εδώ. Σιγά-σιγά αποκτήσαμε τη σωστή νοοτροπία και πίστη στον εαυτό μας. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γουέστ Χαμ, αλλά σε αυτές τις καταστάσεις χρειάζεστε πάντα και λίγη τύχη.

Αυτή είναι η πρώτη μου ευρωπαϊκή διοργάνωση ως προπονητής και νιώθω κι εγώ πιο ώριμος. Ανυπομονούσα.

Η Γουέστ Χαμ είναι μια ομάδα γεμάτη παίκτες με ποιότητα και ταλέντο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί στον τελικό ακόμη και μια πολύ μικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Διαθέτει παίκτες με ψηλά κορμιά, οπότε τα στημένα θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς