17.9 C
Athens

Flopping… δουλεμένο στην προπόνηση: Οι βουτιές των παικτών του Σερέλη δεν είναι τυχαίες (vids)

Ο Insider του Athlosnews συγκινήθηκε από τις διαμαρτυρίες της ΚΑΕ ΠΑΟ και παρουσιάζει δυο βίντεο γεμάτα flopping, με τους παίκτες του Σερέλη να δίνουν ρεσιτάλ σε βουτιές και θεατρινισμούς

Το 14-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ δεν αντέχεται από τους Πράσινους. Κατανοητό, λογικό και ανθρώπινο αυτό, αφού οι άνθρωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλούνται να διαχειριστούν μια πρωτοφανή κατάσταση. Όπως και να το κάνεις, 14 σερί ήττες σε αιώνια ντέρμπι δεν χωνεύονται με τίποτα.

Μετά και τη νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας στον πρώτο τελικό, η απόφαση των Πρασίνων να επιρρίψουν ευθύνες στη διαιτησία ήταν πιο προβλέψιμη και από τα non call της μαύρης εποχής του «φάρου». Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να φωνάζουν αρχικά για το καθαρό φάουλ – tae kwon do του Αγραβάνη στον Γουόκαπ.

Όταν πια κατάλαβαν ότι εκτίθενται δίχως λόγο, άρχισαν να ψάχνουν άλλες αφορμές για διαμαρτυρία, φτάνοντας στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για flopping του Σάσα Βεζένκοφ, του MVP της φετινής Euroleague και φόβου και τρόμου κάθε αντίπαλης άμυνας.

Εκείνοι που πανηγύριζαν για το 13-1, τώρα ζουν το δράμα του 14-0 (και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία)

Η ιστορία με το flopping όμως έχει ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν η ομάδα που το επικαλείται φορά πράσινα. Κάποιοι παρατηρητικοί ίσως να είχαν προσέξει κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες παίκτες του ΠΑΟ εμφανίζονται να κάνουν βουτιές και θεατρινισμούς.

Η ιδέα έπεσε στον ΑΘΛΟ και σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα βίντεο με τις πιο χαρακτηριστικές βουτιές των παικτών του Σερέλη, ακόμα και στο… ίσιωμα. Οι φάσεις που συναντήσαμε στον πρώτο τελικό ήταν αρκετές και γι’ αυτό θα δείτε μόνο τον ανθό, την crème de da crème. Ο συνήθης ύποπτος είναι ο Μάριους Γκριγκόνις όπως θα διαπιστώσετε και το αποκορύφωμα είναι το θέατρο που κάνει στην προσπάθεια να πάρει επιθετικό ριμπάουντ, επιδιώκοντας να πάρει φάουλ από τον… Γκουντάιτις που είναι δίπλα του στη φάση!

 

Βλέποντας ότι οι φάσεις με το flopping των Πρασίνων στον 1ο τελικό ήταν πάρα πολλές για να είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης, σκεφτήκαμε να ανατρέξουμε και στους ημιτελικούς με το Περιστέρι. Για να δούμε αν οι βουτιές και οι θεατρινισμοί ήταν προϊόντα απελπισίας στην προσπάθεια να σπάσει το ιστορικό σερί του Ολυμπιακού.

Το αποτέλεσμα των κόπων μας δεν κολακεύει καθόλου την ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Με τον Γκριγκόνις και πάλι να σέρνει τον χορό και τον Πονίτκα να ακολουθεί, οι Πράσινοι εκβίασαν – και πήραν – πολλά φάουλ από τους αντιπάλους τους. Φάουλ που σε αρκετές περιπτώσεις καταλογίστηκαν, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τη διόλου κολακευτική (και εν πολλοίς αντιαθλητική) τακτική των παικτών του Παναθηναϊκού.

 

Αν τύχει να ακούσετε κάποιον φίλο του ΠΑΟ να ψελλίζει διάφορα για τη διαιτησία, δώστε του να δει τα δυο βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα στο Athlosnews.gr και χτυπήστε τον συγκαταβατικά στον ώμο…

ΥΓ. Το σημερινό κείμενο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο πράσινο flopping. Για τις υπόλοιπες «περίεργες» φάσεις θα υπάρξει «νεότερη επικοινωνία». Μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΛΟ λοιπόν!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Φενέρμπαχτσε: Ο ηγετικός Φρεντ κόντρα στην Τράμπζονσπορ και το αήττητο σερί στην Τουρκία

Μπορεί τα σοβαρά επεισόδια να στιγμάτισαν το παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε διεύρυνε το τρομερό αήττητο σερί της στην Τουρκία και συνέχισε την καταδίωξη της Γαλατά για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια - Η ηγετική εμφάνιση του Φρεντ που έπαιξε και για τον Σιμάνσκι

Εθνική Ελλάδας: «Έφυγαν» 18.000 εισιτήρια για το ματς με το Καζακστάν

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για την αναμέτρησης της Πέμπτης στην OPAP Arena

Ολυμπιακός: Με στόχο την πρώτη νίκη μετά το 2017 στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές

Την κακή παράδοση των τελευταίων ετών στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές θέλει να σπάσει σήμερα ο Ολυμπιακός και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη μάχη της τετράδας