19.3 C
Athens

Κούγιας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Η εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού τοποθετήθηκε με δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την εναρκτήρια εισήγηση της εισαγγελέως

Από το πρωί της Τρίτης (6/6) έχει ξεκινήσει την αγόρευση της η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα σχετικά με την πρόταση της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν στους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022.

Μάλιστα η εναρκτήρια τοποθέτηση της ήταν αρκετά αιχμηρή αφού αναφέρθηκε σε «Οργανωμένη επίθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», τονίζοντας πως οι κατηγορούμενοι «κυκλοφορούσαν αρματωμένοι με σχέδιο εξόντωσης».

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Οργανωμένη επίθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, κυκλοφορούσαν αρματωμένοι με σχέδιο εξόντωσης»

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού μετά την πρώτη αγόρευση της εισαγγελέως τόνισε πως «η εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας».

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιους θεωρεί ως αυτουργούς και ποιους θεωρεί ως συνεργούς. Πιθανολογώ από αυτά που άκουσα μέχρι τώρα ότι θεωρεί ότι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεση στον Άλκη πρέπει να είναι περίπου εννέα άτομα και συνεργοί οι τρεις υπόλοιποι», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η εισαγγελέας απέδειξε από την πρώτη κουβέντα που άρθρωσε ότι τιμά το εισαγγελικό βήμα. Το γεγονός ότι έχει γραπτή την εισαγγελική πρόταση σημαίνει ότι εκθέτει την εισαγγελική της ιδιότητα στην κρίση τόσο των δικαστών αλλά κυρίως ημών των συνηγόρων και υποστήριξεως της κατηγορίας και της υπερασπίσεως. Αυτό δεν είναι σύνηθες».

«Η κυρία εισαγγελέας από την αρχή έχει τοποθετηθεί κι σε νομικό επίπεδο. Ήδη έχει μιλήσει για κοινό ρόλο όλων των κατηγορουμένων. Τα αδικήματα τα οποία διαπραγματεύεται το δικαστήριο είναι η τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος του αείμνηστου Άλκη που επισείει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Άρα κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς