24.3 C
Athens

Break από τους Χιτ στο Ντένβερ και ισοφάριση στους τελικούς του NBA!

Οι Χιτ πήραν τη νίκη στο Ντένβερ με 111-108 στο Game 2 των NBA Finals και έκαναν δικό τους το πλεονέκτημα έδρας

Η έδρα μπορεί να μίλησε στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του NBA, με τους Νάγκετς να ξεκινούν τη σειρά με νίκη, ωστόσο στο δεύτερο ματς ούτε η έδρα ούτε ο Γιόκιτς αποδείχθηκαν αρκετά για να σταματήσουν τους Χιτ από το να κάνουν το break.

Με την τριάδα Μπάτλερ, Αντεμπάγιο και Βίνσεντ να δίνει λύσεις όπου χρειάστηκε, το Μαϊάμι επικράτησε με 111-108 στον δεύτερο τελικό και επιστρέφει στο γήπεδό του έχοντας πλέον δικό του το πλεονέκτημα. Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ως συνήθως ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ωστόσο παρά τους 41 πόντους και τα 11 ριμπάουντ του, το Ντένβερ δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην άμυνα των φιλοξενούμενων, που έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στην τελευταία περίοδο.

Οι Χιτ απέκτησαν προβάδισμα 11 πόντων (93-104) περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος, με τους Νάγκετς να καταφέρνουν να πλησιάσουν στους 3, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν το… αναπόφευκτο. Το τρίποντο του Μάρεϊ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση ήταν άστοχο και η βραδιά έληξε με τη σειρά των τελικών να ισοφαρίζεται σε 1-1.

Από τους νικητές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκέιμπ Βίνσεντ με 23 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο με 21 πόντους έκαστος.

Τα 12λεπτα: 23-26, 57-51, 83-75, 108-111.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς