23.5 C
Athens

Όφνερ – Τσιτσιπάς 0-3: Τελείωσε τη δουλειά και πάει σε τιτανομαχία στα προημιτελικά κόντρα στον Αλκαράθ

Ο Έλληνας πρωταθλητής δυσκολεύτηκε μόνο για ένα σετ απέναντι στον Όφνερ όμως στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα κι έκλεισε θέση στους «8» του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Όφνερ (Νο118) επικρατώντας με 3-0 (5-7, 3-6, 0-6) και ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας τενίστας δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το χώμα του πάει πολύ καθώς έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης έχοντας χάσει μόλις 1 σετ και αυτό μάλιστα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης κόντρα στον Βέσελι.

Απέναντι στον Σεμπάστιαν Όφνερ τα βρήκε σκούρα για μόλις ένα σετ, αλλά από εκεί και πέρα καθάρισε το μυαλό του και έφτασε εύκολα προς τη νίκη.

Ο Αυστριακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον Στέφανος κάνοντας αμέσως μπρέικ και παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε σχετικά γρήγορα και έφερε το σετ στα ίσια κάνοντας μετά από λίγο το 3-3. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν ισορροπημένα και ο Τσιτσιπάς χτύπησε στο κατάλληλο σημείο κάνοντας μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ του σετ για να το κλείσει με 5-7.

Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν θύμιζε τίποτα σε αυτό του πρώτου σετ, με τον Στέφανο να το ελέγχει απόλυτα να κάνει μπρέικ για το 2-4 και να διατηρεί με αλάνθαστο τένις μέχρι το τέλος του σετ το προβάδισμα του για το 3-6 και το 2-0. Από εκεί και πέρα ο Αυστριακός λύγισε και ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος κλείνοντας το τελευταίο σετ χωρίς να χάσει γκέιμ, για το εντυπωσιακό 0-6.

Στην επόμενη φάση είναι έτοιμος για τη σκληρή μάχη κόντρα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ που πιθανότατα θα κρίνει και ποιος από τους δύο θα βρεθεί αργότερα στον τελικό της διοργάνωσης που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα τους περιμένει ο Τζόκοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς