12 C
Athens

Νάπολι – Σαμπντόρια 2-0: Νίκη και φιέστα, καθολική αποθέωση στον Κουαλιαρέλα (vid)

Σε ένα ματς που κανείς δεν έδινε σημασία στο αγωνιστικό κομμάτι, η Νάπολι επικράτησε με 2-0 της Σαμπντόρια.

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τους φίλους της Νάπολι, αφού θα δουν την ομάδα τους να σηκώνει το τρόπαιο του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια. Αυτό επηρέασε και τις δύο ομάδες που για μεγάλο διάστημα δεν πρόσφεραν συγκινήσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν ελαφρώς πιο επικίνδυνες καταστάσεις και έτσι «ξύπνησαν» τους Παρτενοπέι που πάτησαν γκάζι στο τελευταίο διάστημα του αγώνα και καθάρισαν το ματς.

Ο πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος, Βίκτορ Όσιμεν, σκόραρε στο 64′ από την άσπρη βούλα για το 1-0, ενώ στο 85′ ο Σιμεόνε έγραψε το τελικό 2-0.

Πέρα από το κομμάτι της φιέστας για τον τίτλο που έχει εξασφαλιστεί εδώ και καιρό, υπήρχαν κι άλλες όμορφες στιγμές στο «Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Η πιο συγκινητική ήταν η αποθέωση που γνώρισε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Νάπολι και κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 40 ετών. Ο Ιταλός γνώρισε την αποθέωση τόσο στην προθέρμανση, όσο και την ώρα της αλλαγής του.


Μέσα σε όλα δεν έλειψαν και οι βραβεύσεις, με τον Όσιμεν να παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν στη Serie A, τον Σπαλέτι που ήταν μάλιστα και το τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της ομάδας να βραβεύεται ως ο κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος, τον Κιμ να παίρνει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού και τον Κβαρατσχέλια να παίρνει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της σεζόν στη Serie A.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 38ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 Παρασκευή 2/6

Σασουόλο – Φιορεντίνα 1-3 (71′ πεν. Μπεράρντι / 46′ Καμπράλ, 79′ Σαπονάρα, 83′ Γκονσάλες)

 

Σάββατο 3/6

Τορίνο – Ίντερ 0-1 (37′ Μπρόζοβιτς)

 

Κρεμονέζε – Σαλερνιτάνα 2-0 (26′ πεν. Μπουοναϊούτο, 88′ Τσαντζούτ)

 

Έμπολι – Λάτσιο 0-2 (48′ Ρομανιόλι, 90+2′ Λουίς Αλμπέρτο)

 

Κυριακή 4/6

Νάπολι – Σαμπντόρια 2-0 (64′ πεν. Όσιμεν, 85′ Σιμεόνε)

 

Αταλάντα – Μόντσα (22:00)

Ουντινέζε – Γιουβέντους (22:00)

Λέτσε – Μπολόνια (22:00)

Μίλαν – Βερόνα (22:00)

Ρόμα – Σπέτσια (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς