19.3 C
Athens

Μπράγκα – Πόρτο 0-2: Κυπελλούχοι Πορτογαλίας για 2η σερί χρονιά και 19η συνολικά οι Δράκοι

Η Πόρτο επικράτησε πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 0-2 της Μπράγκα και στέφθηκε κυπελλούχος Πορτογαλίας για δεύτερη διαδοχική φορά και 19η συνολικά.

Η Μπράγκα δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με τρόπαιο την εξαιρετική χρονιά που έκανε και που θα τη βρει του χρόνου στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Οι Δράκοι είχαν 7 τελικές μόλις τα πρώτα 20 λεπτά και συνέχισαν σε όλο το παιχνίδι στον ίδιο ρυθμό. Τελικά το γκολ που δεν ήρθε στην αρχή του αγώνα, ήρθε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Αντρέ Όρτα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την Πόρτο να παίρνει έτσι προβάδισμα στο σκορ.

Τα πάντα πήγαν να χαλάσουν για την Πόρτο όταν Γουέντελ είδε την κόκκινη κάρτα στο 62′ και άφησε με 10 την ομάδα του. Η Μπράγκα όμως όχι απλά δεν το εκμεταλλεύτηκε αλλά έδωσε πίσω το… δώρο, με τον Νιακατέ να αποβάλλεται στο 79′ και την αριθμητική ισορροπία να επανέρχεται. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα οι Δράκοι έριξαν τη χαριστική βολή με τον Οτάβιο να κάνει το τελικό 0-2 για τους τυπικά φιλοξενούμενους και να κλειδώνει το τρόπαιο για την ομάδα του.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γκόμες (70′ Μπανζά), Τορμένα (74′ Πίζι), Νιακατέ, Μπόρχα (58′ Μέντες), Μπρούμα, Αντρέ Όρτα (58′ Ράτσιτς), Αλ Μουσράτι, Μαντέιρος, Ρουίς, Ρικάρντο Όρτα

ΠΟΡΤΟ: Ράμος, Πέπε, Πέπε, Μαρκάνο, Γουέντελ, Οτάβιο (90+4′ Βερόν), Ουρίμπε, Εουστάκιο (90+4′ Φράνκο), Γκαλένο (90+4′ Γκρούγιτς), Ταρεμί, Εβανίλσον (44′ Μαρτίνεθ, 67′ Σανουσί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς