18 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: Εύκολα και με ρεκόρ στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς που θα βρει μπροστά του τον Χατσάνοφ

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο3) επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-2) του Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας (Νο94) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Σέρβος τενίστας απέφυγε χωρίς να έχει όρεξη για μπλεξίματα το εμπόδιο του Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας και έκανε ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια του για να κατακτήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του το γαλλικό Όπεν, μετά το 2016 και το 2021.

Ο Νόλε ήλεγξε πλήρως το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει πολύ την απόδοση του προκρίθηκε στα προημιτελικά. Μάλιστα, ο Σέρβος έσπασε το ρεκόρ του πολυνίκη του τουρνουά Ράφαελ Ναδάλ, καθώς με αυτή του την πρόκριση έφτασε για 17η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Εκεί θα συναντήσει τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο11), που βρήκε τον τρόπο να λυγίσει με ανατροπή τον Σονέγκο (Νο48) και να επικρατήσει με 3-1. Ο Ιταλός προερχόταν από τη μεγάλη ανατροπή – πρόκριση κόντρα στον Ρούμπλεφ και παρά το γεγονός πως ξεκίνησε καλά το παιχνίδι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ο Ρώσος θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης και έχει μπροστά του το μεγάλο εμπόδιο του Τζόκοβιτς αλλά και ακόμη μια μεγαλύτερη πρόκληση για να κάνει το επόμενο βήμα στο τουρνουά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς