22.5 C
Athens

GP Βαρκελώνης: Περίπατος για τον Φερστάπεν, 2-3 για τις ανεβασμένες Mercedes

Τέταρτη νίκη για τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή που ήταν αέρινος και στην Ισπανία - Στο 2-3 η ανεβασμένη Mercedes με τον Ράσελ να τερματίζει 3ος ξεκινώντας από τη 12η θέση

Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο Μαξ Φερστάπεν στην πίστα της Βαρκελώνης κάνοντας βόλτα με το μονοθέσιο του για 66 γύρους για να φτάσει στην 4η νίκη του σε 6 Γκραν Πρι τη φετινή σεζόν. Στο 2-3 η ανεβασμένη Mercedes, με τον Ράσελ να κάνει εκπληκτικό αγώνα και να τερματίζει 3ος ξεκινώντας από τη 12η θέση.

Το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Ολλανδό Παγκόσμιο πρωταθλητή να κρατάει στην καλή κατά τα άλλα εκκίνηση του Σάινθ την πρώτη θέση και να κάνει βόλτα στην Ισπανία. Η μικρή επαφή του Νόρις με τον Χάμιλτον κατέστρεψε τον αγώνα για τον Βρετανό της MacLaren που εκκίνησε από την τρίτη θέση μετά την εξαιρετική του επίδοση χθες. Όσο για τον εφτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν τον εμπόδισε πουθενά αφού έκανε μια χαψιά τους Στρολ και Σάινθ που ήταν μπροστά του και τερμάτισε εύκολα δεύτερος. Μάλιστα αναδείχθηκε από την ψηφοφορία του κοινού και ως ο οδηγός της ημέρας.


Απογοητευτικές οι δύο Φεράρι για μία ακόμη φορά, με τον Σάινθ να τερματίζει 5ος στο Γκραν Πρι της πατρίδας του ενώ ξεκινούσε από τη 2η θέση. Εκτός βαθμών ο Σαρλ Λεκλέρ που ξεκίνησε τον αγώνα από τα πιτ και το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεθεί μέχρι την 11η θέση.

Εξαιρετικός αγώνας από τον Τζορτζ Ράσελ, που πήρε 5 θέσεις στην εκκίνηση και από 12ος βρέθηκε 7ος. Ο νεαρός Βρετανός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε μέχρι την τρίτη θέση και το βάθρο. Καλός αγώνας και για τον Πέρες, ο οποίος ξεκίνησε 11ος και έμεινε 4ος πίσω από τον Ράσελ.

Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Στρολ και Αλόνσο κάνοντας το 6-7 για τις σταθερές Άστον Μάρτιν, ενώ πίσω τους ακολούθησαν οι Οκόν, Ζου και Γκασλί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς