17.2 C
Athens

Ο Μιλιβόγεβιτς, ο Γκιλιέρμε και η άλυτη εξίσωση στα χαφ του Ολυμπιακού

Δύο παλιοί γνώριμοι των Ερυθρολεύκων κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά, δείχνουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα στα χαφ του Ολυμπιακού και δεν ξεχνούν την υπόσχεση επιστροφής στο Λιμάνι

Ο Αντόνιο Κορδόν ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό και έχει πιάσει ήδη δουλειά για τους Ερυθρόλευκους, με πρώτο του μέλημα την εύρεση του ιδανικού προπονητή για τη νέα σεζόν, στην οποία οι Πειραιώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα περσινά λάθη, αγωνιστικά και μη.

Ο Αντόνιο Κορδόν επανέφερε στον αφρό την Μπέτις και ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη πρόκληση

Σε αυτά τα πλαίσια, άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, παλιά και νέα μέλη, επικεντρώνονται στη σωστή στελέχωση του ρόστερ, που βέβαια θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς μετά την έλευση του νέου προπονητή, με τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στην εβδομάδα που θα “τρέξει” από αύριο Δευτέρα (5/6) θα δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το καυτό θέμα του προπονητή, ενώ ήδη γίνεται ένας προσχεδιασμός των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας, που δεν θα είναι μαζικές όπως πέρυσι, αλλά συγκεκριμένες και στοχευμένες.

Την ίδια ώρα, θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και το κομμάτι των αποχωρήσεων – επιστροφών στο ρόστερ του συλλόγου, με τις επιλογές να είναι αρκετές, αλλά τα θέλω του Κορδόν και των συνεργατών του συγκεκριμένα.

Όπως τονίζεται, ο Ολυμπιακός θέλει να ελευθερώσει θέσεις στο ρόστερ του ώστε να γεμίσει μόνο τα κενά που χρειάζονται ενίσχυση, με σωστή προσέγγιση και πλάνο πρωταθλητισμού. Το βάθος σε κάθε θέση που πονά είναι το ζητούμενο ώστε η ομάδα να αντέξει το βάρος των τριών διοργανώσεων και σε αυτό εστιάζει ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής που έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και την πίεση των μεγάλων ομάδων.

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στις θέσεις της άμυνας (στόπερ και μπακ) αλλά κι αυτές των χαφ, με τον Εμβιλά να είναι φευγάτος, τον Σαμασέκου να επιστρέφει στη Γερμανία και τον Μαντί Καμαρά με το ένα πόδι ξανά εκτός Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα ξεψαχνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και λατινοαμερικάνικη (την οποία προτιμά ο Κορδόν) αγορά για επιλογές από το πάνω ράφι, ώστε να πλαισιώσει τον καθοριστικό, Ίνμπομ Χουάνγκ που πολιορκείται από παντού, με κατάλληλους παρτενέρ.

Με λίγα λόγια και για να μιλάμε με ονόματα, οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται επιλογές τύπου Μιλιβόγεβιτς και Γκιλιέρμε για να λύσουν την άλυτη, εδώ κι ένα χρόνο, εξίσωση στα χαφ. Μια θέση στην οποία θα χτιστεί ολόκληρη η ραχοκοκαλιά της ομάδας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Αναφέραμε τους δύο πρώην ερυθρόλευκους άσους ως παράδειγμα για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη θέση, καθώς από την πλευρά των Πειραιωτών δεν προκύπτει για την ώρα κάτι παραπάνω. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι τόσο ο Μιλιβόγεβιτς (Κρίσταλ Πάλας) όσο και ο Γκιλιέρμε (Αλ Σαντ) θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά το καλοκαίρι κι αμφότεροι έχουν δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο γνώριμο περιβάλλον του “Γ. Καραϊσκάκης”.

Μάλιστα, ο Σέρβος μέσος έφτασε κοντά στην επιστροφή του στο Λιμάνι τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν τελικά επιλέχθηκε ο Παϊτίμ Κασάμι με τις ευλογίες του Μίτσελ. Ίδωμεν γιατί το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς