25.9 C
Athens

Με όλα τα αστέρια τους οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο της Τενερίφης

Και επειδή κάποιοι πίστεψαν ότι οι ΗΠΑ θα πάνε με πιο νεανική ομάδα στο Παγκόσμιο της Τενερίφης, μετά την ζόρικη επικράτηση στο φιλικό με τον Καναδά ήρθαν οι Αμερικάνοι να ξεκαθαρίσουν το…τοπίο. Χθες ανακοινώθηκε η 16άδα γεμάτη με πολλά μεγάλα αστέρια που ήδη “καπάρωσαν” το χρυσό στην Τενερίφη. Πρόκειται για ένα αστρικό μείγμα βετεράνων που κέρδισαν 13 ολυμπιακά και 10 χρυσά μετάλλια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μερικά από τα κορυφαία νεαρά ταλέντα στο έθνος, που έχουν επιλεγεί 16 φιναλίστ για την ομάδα Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Μπάσκετ των ΗΠΑ 2018. Και να σκεφτεί κανείς ότι λείπουν Μάγια Μουρ και Σίλβια Φάουλς!

Όταν όμως υπάρχουν μέσα στις 16 Σου Μπερντ και Νταϊάνα Ταουράσι, οι τετράκις χρυσές Ολυμπιονίκες Σου Μπερντ και Νταϊάνα Τουράσι και οι σπουδαίες Τίνα Τσαρλς, Ελένα Ντελεντόν, Μπρίτνι Γκράϊνερ, Μπριάνα Στούαρτ, Νέκα Ογκβούμικε κάνουν την Ντριμ Τιμ όντως ονειρεμένη. Και υπάρχουν και νεαρά φυντάνια που θέλουν σαν… τρελές να πάνε Τενερίφη, όπως οι Λεΐσια Κλάρεντον, Ναφίσα Κόλλιερ, Τζούλε Λόιντ, Κέλσι Μίτσελ και Κέλσι Πλαμ, Μοργκαν Τακ, Ελίζαμπεθ Ουίλλιαμς και η φοβερή Έιζα Ουίλσον.

Η Ντον Στάλεϊ ξέρει ότι είναι πονοκέφαλος να επιλέξει τις τελικές 12 αλλά όπως δηλώνει αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας. Για την ώρα: « Ανυπομονώ να φύγω από τη χώρα και να παίξω σε έναν διαφορετικό ανταγωνιστικό επίπεδο και να συνεχίσω να δημιουργώ ένα δεσμό και να οικοδομήσω τη χημεία που χρειάζεται για να κερδίσουν οι ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι πάντα ευγνώμων για κάθε παίκτη που έκανε τη δέσμευση να επιλέξει να βοηθήσει. Προφανώς, για να είναι ένα μέλος της Εθνικής είναι πολύ ξεχωριστή. Και, για να θυσιάσουν το χρόνο τους μετά από την εποχή του WNBA, μακριά από την οικογένειά στους για μια εβδομάδα, αυτό είναι αρκετά ξεχωριστό από μόνο του, γιατί δεν ήταν όλες εδώ για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Αλλά εκείνες που ήρθαν, επέλεξαν να έρθουν και να θυσιάσουν κάποιο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές τους και γι ‘αυτό το US Basketball είναι πάντα ένας τόπος όπου εκτιμούμε εκείνους τους παίκτες που είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το χρόνο τους για να μας βοηθήσουν».

Πριν από την άφιξή τους στις Καναρίους Νήσους, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ΗΠΑ θα παίξουν σε ένα διεθνές τουρνουά τεσσάρων ομάδων στην Αντίμπ της Γαλλίας, 15-17 Σεπτεμβρίου, εναντίον του Καναδά, της Γαλλίας και της Σενεγάλης.

Γκράϊνερ και Τουράσι θα ενταχθούν στην ομάδα των ΗΠΑ εγκαίρως για το γαλλικό τουρνουά. Όχι όμως και οι Μπερντ Ντελεντόν Λόιντ και Στούαρτ των οποίων οι ομάδες πέρασαν στον τελικό του WNBA και θα ενσωματωθούν αργότερα. Η τελευταία ομάδα των 12 μελών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 των ΗΠΑ θα επιλεγεί από την επιτροπή επιλογής παικτών της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Και δίπλα στην Στάλεϊ θα είναι ο κόουτς των Στορμ, Νταν Χιουζ, η Σέριλ Ριβ των Λινξ και η Τζέννιφερ Ριζότι του Τζορτζ Ουόσιγκτον.
Η επιτροπή επιλογής της 12άδας απαρτίζεται από τις Κάλαν, Κέιτι Σμιθ, Κερτ Μίλερ , Πένυ Τόλερ και ο ειδικός σύμβουλος Τζίνο Οριέμα προπονητής των ΗΠΑ στα χρυσά στις δύο τελευταίες Ολυμπιάδες και το Παγκόσμιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς