16.9 C
Athens

Ανακοίνωση της Ρίβερ Πλέιτ για το θάνατο του οπαδού: «Δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου ατόμου, η χωρητικότητα ήταν στο 90%»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ρίβερ Πλέιτ ώστε να ενημερώσει αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου οπαδού

Το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (3/6) στην Αργεντινή στον αγώνα της Ρίβερ Πλέιτ, με οπαδό να πέφτει από την εξέδρα και να σκοτώνεται ακαριαία έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα αλλά και όχι μόνο.

Οι γηπεδούχοι ως όφειλαν εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του 53χρονου οπαδού ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρξαν υπεράριθμοι οπαδοί στη συγκεκριμένη θύρα, αλλά ούτε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου, όπως όλα δείχνουν.

Τραγωδία στο Μονουμεντάλ: Οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ έπεσε από την εξέδρα και σκοτώθηκε ακαριαία (vid)

Η Ρίβερ Πλέιτ αναφέρει μάλιστα πως η πληρότητα ήταν στο 90% στη θύρα σε αυτό το παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρίβερ Πλέιτ:

«Η Επιτροπή Ασφαλείας του Ποδοσφαίρου και η Ρίβερ Πλέιτ είναι στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουν πως το απόγευμα αυτό στο ματς απέναντι στην Ντιφένσα Χουστίσια, ένας οπαδός πήδηξε από την εξέδρα στο κενό κι έχασε την ζωή του. Οι ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, όπως και η αστυνομία. Η θύρα «Σιβόρι Άλτα» που καθόταν εκείνος, ήταν στο 90% της χωρητικότητάς της. Την ώρα της πτώσης δεν υπήρξε παρέμβαση από τρίτο άτομο. Διαπιστώθηκε επίσης πως δεν υπήρξε κάποια κατάσταση βίας στην κερκίδα εκεί. Μετά από μισή ώρα το γήπεδο εκκενώθηκε πλήρως.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και μία ειδική μονάδα για συμβάντα σε πολυπληθή γεγονότα διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες. Μετά από διαταγή του εισαγγελέα, το γήπεδο έκλεισε για 24 ώρες για να γίνει η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

Αμέσως, επιβεβαιώθηκε πως το όνομα του οπαδού που έχασε την ζωή του ήταν Πάμπλο Μαρσέλο Σεράνο, 53 ετών. Αυτή τη μέρα της τεράστιας λύπης, η Ρίβερ Πλέιτ εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα προσφιλή πρόσωπα του οπαδού, ο οποίος ήταν και μέλος της ομάδς, και άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς