14.4 C
Athens

Λειψία – Άιντραχτ 2-0: Κυπελλούχος Γερμανίας για δεύτερη σερί χρονιά με μαγικό Ενκουνκού (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Ενκουνκού που είχε γκολ και ασίστ στο τελευταίο του παιχνίδι, η Λειψία σήκωσε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο Γερμανίας

Back to back Κυπελλούχος Γερμανίας η Λειψία στο Βερολίνο! Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε επιβλήθηκε με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το DFB-Pokal απέναντι στους Αετούς που έμειναν στις πέντε κατακτήσεις στην ένατη συμμετοχή τους σε τελικό.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κρίστοφερ Ενκουνκού που σκόραρε για τέταρτο σερί παιχνίδι στον θεσμό του Κυπέλλου (είχε και ασίστ), με τον Γάλλο να αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο τον γερμανικό σύλλογο όντας έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι.

 

Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε που μετά την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο και περιόρισε την Άιντραχτ στην 7η θέση και στο Conference, με το τελευταίο εισιτήριο του Europa να πηγαίνει στη Λεβερκούζεν.

 

Οι Ταύροι είχαν την υπεροχή και τις δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με το σουτ του Βέρνερ να περνά ελάχιστα άουτ και ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ενκουνκού.

Από την άλλη, η Άιντραχτ δεν δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες και στο διάστημα που πίεσε στο δεύτερο μέρος με Καμάντα και Γκέτσε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπλάσβιχ.

Η Λειψία μετά το 70′ ανέβασε ξανά ταχύτητα και στο 71′ έκανε το 1-0 με το σουτ του Ενκουνκού που κόντραρε κιόλας για να αιφνιδιάσει τον Τραπ.

 

Ο Γάλλος στο τελευταίο του παιχνίδι με τους Ταύρους είχε και ασίστ στο 85′ μετά από μια καταπληκτική συνεργασία πολλών παικτών και υπέροχη τελική πάσα για τον Σόμποσλαϊ που εντελώς αμαρκάριστος έπιασε το σουτ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένριτς, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Χαϊνταρά (78′ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90+1′ Καμπλ), Όλμο, Βέρνερ (61′ Πόουλσεν), Ενκουνκού

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε (78′ Μπορέ), Εντικά, Μαξ (78′ Λεντς), Σο, Ρόντε (70′ Λίντστρεμ), Μπούτα (87′ Ντινά Εμπιμπέ), Καμάντα, Γκέτσε, Κολό Μουανί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς